Turism
Romania → Pagina 6

Destinatii turistice in Romania

Mănăstirea Moldavița

Mănăstirea Moldovița se află în comuna Vatra Moldoviței fiind una dintre cele mai vechi așezări călugărești cu un important trecut istoric. Această mănăstire binecunoscută în zona Bucovinei este împrejmuită cu ziduri și turnuri de apărare, dându-i aspectul unei fortărețe.

Mănăstirea Mera

Unica ctitorie a familiei Cantemir, mănăstirea Mera este considerată deosebit de valoroasă din punct de vedere istoric și arhitectural fiind la vremea ridicării sale în 1685 o construcție fortificată.

Mănăstirea Ianculeşti

Între coline împădurite cu foioase: ulmi, paltini, stejari, arţari, tei; între câmpuri înverzite, se află situată mănăstirea Ianculeşti. Mănăstirea a fost ridicată din dorinţa de evlavie şi mai apoi pentru a păstra obiceiul de a dărui fără a aştepta nimic în schimb, acestea fiind elementele ce au făcut din biserica Ianculeşti ceea ce azi reprezintă mănăstirea Ianculeşti.

Mănăstirea Mihai Vodă

Mănăstirea Mihai Vodă a fost ridicată pe locul unei alte biserici şi este considerată drept una din cele mai vechi construcţii din Bucureşti, servind ca reşedinţă pentru unii faraoni înainte de a prelua rolul său bisericesc.

Mănăstirea Humor

Mănăstirea Humor situată în judeţul Suceava, într-o zonă împădurită a fost ridicată de vornicul Oana pe valea râului Humor în anul 1415 când domnitor în Moldova era Alexandru cel Bun.

Stațiunea Biborțeni

În apropierea localității Baraolt, într-o zonă foarte frumoasă se află o adevărată minune a naturii, stațiunea balneoclimaterică Biborțeni.

Barajul Tău

Pe acelaşi Drum al Regelui, după câţiva kilometri se ajunge la barajul Tău, loc în care peinsajul este de-a dreptul fabulos. Bazinul râului Sebeş, unde e situat barajul fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din România.

Barajul Vidra

Într-o zonă montană deosebit de frumoasă în mijlocul munţilor împăduriţi se găseşte Barajul Vidra. Barajul situat la o altitudine de 1289 metri se află în Cheile Vidra pe râul Lotru, la 30 de kilometri de staţiunea Voineasa şi este cea mai importantă amenajare de pe râul Lotru, având o putere de 510 MW.

Muzeul Satului

În Bucureşti pe malul Lacului Herăstrău se găseşte Muzeul Satului, expresie a poporului român, a tradiţiei şi valorilor sale. Muzeul Satului a fost creat de Dimitrie Gusti folclorist şi sociolog care spunea despre muzeu că este “sunetul trist al clopotelor istoriei României".

Poiana Ponor

Poiana Ponor declarată Rezervaţie Naturală este o depresiune alungită situată între culmi muntoase înalte şi împădurite în munţii Apuseni.

Total: 1145 4 5 6 7 8