Turism
Romania → Pagina 7

Destinatii turistice in Romania

Cascada Săritoarea Ieduţului

Într-un cadru natural deosebit de pitoresc oferit de ferigile uriaşe , brazii, pajiştile şi poienile din munţii Bihorului, pe drumul de acces Stâna de Vale-Coada Lacului Leşu urmând o potecuţă marcată se găseşte cascada Săritoarea Ieduţului care îşi face simţită prezenţa prin zgomotul produs de căderea apei.

Cascada Răchiţele. Cascada Vălul Miresei

Cascada Răchiţele situată pe Valea Stânciului este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Purtând de asemena denumirea de Vălul Miresei, cascada se află într-o zonă montană foarte frumoasă în partea de est a Masivului Vlădeasa care este formată din creste cu formă de chei.

Rezervaţia Padiş

Rezervaţia Padiş este una dintre cele mai frumoase regiuni din România fiind foarte căutată de turişti.În aceasta zona poate fi admirat un relief carstic, platoul fiind presărat cu tuneluri, peşteri, cascade subterane, avene, toate de o frumuseţe uimitoare şi oferind peisaje unice.

Cheile Turzii

Cheile Turzii declarate Rezervaţie Naturală Protejată sunt deosebit de cunoscute şi totodată căutate de turişti fiind încadrate în topul celor mai impresionante sectoare de chei din România.

Cheile Râmetului

Supranumite si Cheile Râmetilor, acest obiectiv se află în partea de est a munţilor Trascău fiind cel mai mare obiectiv natural din aceşti munţi, aproape de mănăstirea Râmeti, iar de la mănăstire spre satul Cheia se poate ajunge direct pe traseul cheilor Râmetului.

Peștera Râșnoavei

Aproape de orașul Râșnov, oraș istoric și încărcat de legende se află ascunsă și peștera Râșnoavei. Nimic spectaculos nu-i remarcă poziția, doar o gaură într-o stâncă îndeamnă curioșii răsplătindu-i pe cei curajoși cu o adevarată aventură.

Barajul Siriu

Barajul Siriu este un baraj de pământ a cărui rol este de a alimenta cu apa potabilă localităţiile din aval pe lângă producerea de energie electrică, rolul industrial şi de apărare împotriva inundaţiilor.

Barajul Zetea

Barajul Zetea a fost ridicat pe cursurile unite ale râurilor Târnava-Mare–Sicasău. Barajul se află într-o zonă împădurită deosebit de frumoasă, râul Târnava fiind cel mai important din regiunea Odorheiului Secuiesc.

Barajul Secu

Barajul Secu a fost ridicat pe cursul râului Bârzava şi a fost dat în exploatare în anul 1963 fiind un baraj pe contraforţi, primul din România cu fund de roci stâncoase cu o înălţime de 41 de metri şi lungimea coronamentului de 136 metri.

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru a fost construit pe râul Argeş într-un decor mirific. La momentul inaugurării barajul a fost pe locul 9 în topul celor mai înalte baraje ale lumii, având înaltimea de 166,60 metri şi lungimea de 305 metri şi este traversat de 9 galerii orizontale interioare.

Total: 1145 5 6 7 8 9