Turism
Romania → Arges

Arges

Mănăstirea Bistrița

Manastirea Bistrita cu hramul Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai reprezentative monumente istorice din judetul Valcea si din Romania.

Mănăstirea Curtea de Argeș

Mănăstirea Curtea de Argeș din localitatea cu același nume întrece în frumusețe toate construcțiile bisericești de până la vremea respectivă.

Casa Memorială Liviu Rebreanu

Pe Argeș în jos, Pe un mal frumos …așa începe renumita baladă românească "Miorița" descriind frumusețea plaiurilor românești. Marele romancier Liviu Rebreanu nu putea să găsească un loc mai frumos pentru a–și scrie marele opere decăt în acest sat ale cărui dealuri scriitorul le-a colindat în plimbările sale și care au fost pentru scriitor uneori sursa de inspirație.

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru a fost construit pe râul Argeş într-un decor mirific. La momentul inaugurării barajul a fost pe locul 9 în topul celor mai înalte baraje ale lumii, având înaltimea de 166,60 metri şi lungimea de 305 metri şi este traversat de 9 galerii orizontale interioare.

Barajul Râușor

Barajul Râuşor se află într-o zona superba pe Raul Targului la 12 km de Campulung, intr-o zona pitoreasca si cu multe avantaje pentru turisti.

Cheile Dambovicioara

Cheile Dambovicioarei sunt unele dintre cele mai importante chei din Romania si au in compozitia sa 20 de chei situate in bazinul hidrografic al Dambovitei.

Pestera Dambovicioara

Pestera Dambovicioara este considerata a fi una din cele mai importante popasuri din cheile Dambovicioarei, partial accesibila turistilor.

Lacul Capra

Lacul glaciar Capra se afla in judetul Arges in masivul Fagaras fiind singuratic si imprejmuit de munti, la doar 45 de kilometri de cabana Balea Lac.

Total: 52 1 2 3