Turism
RomaniaBucurestiBucurestiManastire → Mănăstirea Mihai Vodă

Mănăstirea Mihai Vodă - Bucuresti

Mănăstirea Mihai Vodă a fost ridicată pe locul unei alte biserici şi este considerată drept una din cele mai vechi construcţii din Bucureşti, servind ca reşedinţă pentru unii faraoni înainte de a prelua rolul său bisericesc.


Mănăstirea Mihai–Vodă este ctitorie a lui Mihai Viteazul. Aceasta a fost zidită în anul 1594. Domnitorul a ridicat această mănăstire după o făgăduinţă făcută Sfântului Nicolae într-o vreme de restrişte.

De-a lungul vremii mănăstirea a suferit transformări şi a îndeplinit funcţii diverse şi a fost pe rând reşedinţa domnească, apoi, spital militar, transformându-se în şcoală de medicină.

Pe vremea regimului comunist această biserică a fost mutată 289 de metri şi ascunsă apoi în spatele zidurilor şi a blocurilor ce o înconjoară în speranţa ca romanii o vor uita dar astăzi credincioşii sunt tot mai numeroşi.


În incinta complexului mănăstirii în centrul curţii s-a aflat un sit arheologic geto-dacic care era compus dintr-o vatră, diferite vase şi alte vestigii.

Astăzi în această mănăstire se găseşte Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului "Îndrumătoarea" sărbătorită de credincioşi la data de 20 ianuarie.

În anul 1813 mănăstirea Mihai-Vodă era printre cele mai mari mănăstiri din România.Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: