Turism
RomaniaBucurestiBucurestiMuzeu → Muzeul Satului

Muzeul Satului - Bucuresti

În Bucureşti pe malul Lacului Herăstrău se găseşte Muzeul Satului, expresie a poporului român, a tradiţiei şi valorilor sale.

Muzeul Satului a fost creat de Dimitrie Gusti folclorist şi sociolog care spunea despre muzeu că este “sunetul trist al clopotelor istoriei României".

Muzeul Satului este situat pe o suprafaţă de 30 ha, în aer liber în mijlocul naturii fiind înconjurat de verdeaţă şi lacuri.

Aici au fost aduse case vechi împreună cu toate anexele necesare unei gospodării rurale, de asemenea în muzeu se regăsesc biserici, ateliere, există chiar şi moară de vânt şi apă, chiar şi presă de ulei. Toate acestea pentru a ilustra cât mai exact viata satului românesc.

Construcţiile au fost transportate din toate zonele etnografice ale României, cea mai veche casă fiind din secolul XVII, iar cea mai recentă din secolul XIX.

Pentru a fi aduse aici, casele au fost dezasamblate pe loc apoi odată aduse au fost reasamblate bucată cu bucată pe teritoriul Muzeului Satului.

Totodată se găsesc aici amenajate în case, dupa obiceiul ţăranului roman: carpete, covoare, oale de lut, icoane, unelte, costume folclorice, toate pentru a ilustra cât mai bine viaţa ţăranului român şi dragostea sa pentru frumos.

Pe teritoriul Muzeului Satului se organizează astăzi diferite expoziţii şi activităţi cu specific rural.

Muzeul Satului atrage foarte mulţi vizitatori români şi străini fiind ca mărime cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: