Turism
RomaniaBuzauBalneo → Stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru

Stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru - Buzau

Stațiunea Sărata Monteoru este recunoscută pentru apele termale bogate în proprietăți curative, tratamentele cu nămol având beneficii multiple pentru problemele de ordin medical. În această stațiunea însă nu doar apele termale ajută corpul să se refacă ci și liniștea insuflată de peisajul creat parcă pentru a oferi o oază de vitalitate.

Frumoasa stațiune balneo-climaterică Sărata Monteoru se află într-o depresiune în Subcarpații de curbură și aparține de comuna Mera, la 20 de km de Buzău.

Stațiunea Sărata-Monteoru este renumită pentru izvoarele minerale în număr de 15 care alimentează stațiunea.

Apele din stațiune sunt foarte bogate în magneziu, sulf, iod și sunt recomandate în tratarea afecțiunilor reumatismale, digestive și ginecologice, în afecțiuni ale țesuturilor moi, neurologice centrale și periferice, boli profesionale, nevroză astenică și încă multe alte afecțiuni pentru a căror tratament este necesară recomandarea medicului.

De asemenea aici se fac împachetări cu nămol sapropelic deosebit de bun în bolile reumatismale.

Odata sosiți în stațiunea Sărata-Monteoru turiștii sunt îndrumati spre băi în apele minerale sărate și de asemenea la diferite tratamente ce constau în electroterapie, termoterapie, bai galvanice, magnetoterapie, fototerapie, gimnastică medicală, kinetoterapie , masaj și alte proceduri.

Astfel turiștii sosiți în Sărata -Monteoru pot beneficia de condiții de cazare dintre cele mai bune la hotelurile și pensiunile din stațiune, de asemenea stațiunea dispunând de o bază de tratament dintre cele mai moderne.

În concluzie toți cei care vin în stațiunea Sărata-Monteoru și sunt iubitori de istorie pot vizita pe dealul Cetățuia din apropiereo așezare veche ce aparține epocii bronzului relaxându-se și în același timp tratând anumite afecțiuni de ordin medical.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: