Obiective turistice din Calarasi

Manastirea Sfantul Mercurie

Manastire

La sfintirea bisericii au fost prezenti chiar domnitorul Matei Basarab si Elena doamna. In sfantul locas se mai pastreaza portiuni din pictura iriginala, ca de pilda tablourile votive care reprezinta pe domnitorul - ctitor cu familia sa.

Manastirea Negoiesti

Manastire

Zidurile de incinta si ruinele chiliilor - 1772, sat Negoiesti, com. Soldanu, este ctitoria voievodului Matei Basarab si a Elenei Doamna, care aveau aici, la Negoiesti, un conac care era resedinta de vara a familiei domnitoare, locul unde se retrageau adeseori, in liniste, si de unde dirijau treburile tarii.

Manastirea Radu Negru

Manastire

Se afla la 9km de Calarasi, infiintata intr-un sat stramutat din cauza inundatiilor in 1980, unde mai ramasese doar biserica. In anul 1990, satenii au revenit la biserica lor, au reparat-o si au hotarat sa infiinteze aici o manastire, cu hramul Sf Gheorghe

Padurea Tamadu

Padure

Padure de foioase (stejar, stejar brumarin, carpen, tei, etc.). Este rezervatie naturala .

Padurea Varasi

Padure

Rezervatie naturala (forestiera). Padure de stejari seculari

Padurea Ciornuleasa

Padure

Rezervatie naturala (forestiera si cinegetica). Rezervatia forestiera Ciornuleasa (75,2 ha), infiintata in anul 1954, ocroteste o padure de tip sleau de campie, cu numeroase elemente sudice, alcatuita din stejar, stejar brumariu, carpen, carpinita, tei, frasin pufos, visin turcesc, ulm, etc.

Padurea Caiafele

Padure

Rezervatie naturala (forestiera). Padure seculara de stejar

Padurea Fundeni

Padure

Rezervatie naturala (forestiera). Padure de foioase, prezentând interes cinegetic (iepuri, fazani).

Biserica fostei Manastiri Plataresti

Biserica

Manastirea a fost înfiintata în 1642 de Matei Basarab, sotia sa Elina si altii. Cuprinde: - biserica Sf. Mercurie, construita între 1642-1646. Este un monument remarcabil prin clara compozitie a formelor arhitecturale.

Biserica Manastirii Cobia

Biserica

Biserica are hramul Sf. Nestor si a fost construita în 1571-1572 de Badea Bolosin Stolnicul. A fost reparata dupa 1680 de Pârvu Cantacuzino si dupa 1723-1724, când s-au prabusit boltile. A fost restaurata în anul 1938.