Turism
RomaniaCaras SeverinBaile HerculanePestera → Misterul povestii din pestera cu aburi

Misterul povestii din pestera cu aburi - Baile Herculane

Redescoperă un tărâm al legendei. Peştera cu aburi ascunde poveşti palpitante legate de aburii emanaţi din peşteră şi de importanţa sa încă de acum 2500 de ani, conform speologilor.

Frumoasa zonă de la Băile Herculane renumită ca staţiune balneoclimaterică nu încetează să uimească prin minunile sale, peştera cu aburi fiind una dintre acestea.

Îngustă şi nu prea mare, având doar 14 metri lungime, peştera cu aburi te poartă cu gândul prin locuri stranii.

Denumirea peşterii cu aburi este datorată unei crăpături din care ies aburi fierbinţi ce au în jur de 52-56 grade Celsius şi care emană un puternic miros de pucioasă însoţit de bolboroseli înfundate asemănătoare cu fierberea unui cazan în clocot.

Datorită emanaţiilor sulfuroase s-a dezvoltat pe pereţii peşterii un muşchi pentru a cărui protecţie se pregăteşte crearea unei rezervaţii.


Peştera cu aburi a fost mereu plină de mister cercetătorii spunând că aici în urmă cu 2500 de ani a fost locul unei altar pentru zeităţi păgâne, în unele însemnări greceşti fiind specificat că marele Burebista a venit la peşteră pentru a cere ajutor.

Se spune că în prima fază a fost ascultat, dar la urmatoarea vizită la cererea regelui pământul s-a despicat şi din grotă au ieşit aburi şi miros înecăcios.

Continuarea legendei a fost că romanii au cucerit Dacia şi locul zeiţei Bendis l-a luat Hercule, iar magia dacă a fost cu adevărat magie, a fost înlocuită cu terapia romană, apele de aici având numeroase proprietăţi curative.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: