Turism
Romania → Cascada

Cascada din Romania

Cascada Săritoarea Ieduţului

Într-un cadru natural deosebit de pitoresc oferit de ferigile uriaşe , brazii, pajiştile şi poienile din munţii Bihorului, pe drumul de acces Stâna de Vale-Coada Lacului Leşu urmând o potecuţă marcată se găseşte cascada Săritoarea Ieduţului care îşi face simţită prezenţa prin zgomotul produs de căderea apei.

Cascada Răchiţele. Cascada Vălul Miresei

Cascada Răchiţele situată pe Valea Stânciului este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Purtând de asemena denumirea de Vălul Miresei, cascada se află într-o zonă montană foarte frumoasă în partea de est a Masivului Vlădeasa care este formată din creste cu formă de chei.

Cascada Lolaia

Cascada Lolaia se găsește în munții Retezat, bijuteria arcului carpatic. Semeți, sălbatici, aceștia se impun cu vârfurile lor ascuțite și străjuiesc zarea.

Cascada Moara Dracului

Dintotdeauna cascadele prin fascinante căderi de apă au impresionat şi uimit prin frumuseţea lor oferind senzaţii de neuitat. Cascada Moara Dracului se găseşte într-un cadru deosebit de pitoresc pe partea dreaptă a munţilor Vlădeasa pe râul cu acelaşi nume.

Cascada Oşelu

Cascada Oşelu se află în Valea Oşelu, iar peinsajul oferit turiştilor este unul spectaculos datorită diversităţii de chei, cascade şi afluenţi ce aşteaptă să fie descoperite de iubitorii de natură.

Mireasa Ceahlaului - Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea se află în Parcul Naţional Ceahlău la o altitudine de 1270 metri. Cascada este considerată a fi una dintre cele mai frumoase minuni ale naturii, de aceea i se mai spune “mireasa Ceahlaului”, fiind deopotrivă recunoscută drept una dintre cele mai zgomotoase cascade.

Cascada Putnei

Cascada Putna este o oază de linişte pentru iubitorii de natura. Lungă de 80 de metri, cascada formează un fenomen cu caracter unic în România.

Cascada Evantai

Cascada Evantai este considerata cea mai impresionanta cascada din Valea Draganului, formand din cele doua brate ale pesterii o cascada uimitoarea in forma de evantai inalta de 7 metri.

Cascada Iadolina

Cascada Iadolina se afla in Muntii Apuseni in judetul Bihor si apartine de localitatea Bulz. O zona de altfel bogata in pesteri si cascade. Traseul anevoios spre cascada Iadolina prin Valea Iadului este plina de neprevazut, insa farmecul sau fascineaza turistii ce descind anual in aceasta locatie.

Cascada Ciucas

Cascada Ciucas este situata langa Cheile Turzii, nu departe de raul Aries in Defileul Hasdatelor aproape de satul Cornesti la SV de Turda pe cursul superior al Vaii Hasdatii. Traseul are multe rupturi de panta care provoaca repezisuri si cascade.

Total: 17 1 2