Turism
Romania → Castel

Castel din Romania

Castelul Nako

Castelul Nako a fost construit cu scopul de a fi locuinţă regală însă istoria a transformat acest castel în scopuri ce deserveau vremurilor şi astfel istoria castelului Nako este acoperită de povesti ale fiecărei etape în care rolul său a fost schimbat.

Castelul Huniade

Castelul Huniade cunoscut de asemenea sub denumirea de castelul Huniazilor se afla in Timisoara. Castelul a avut numeroase rolul de-alungul istoriei de la resedinta regala, la pasalac turcesc si mai apoi resedinta pentru comandamentul garnizoanei otomane, depozit de arme. Castelul Huniade ca sediul al Muzeului Banatului sta marturie a vremurilor trecute fiind o piesa importanta a istoriei romanilor.

Castelul Mercy

Castelul Mercy a fost construit de Contele Mercy în satul Cărani judeţul Timiş, în anii 1733-1734, fiind una dintre cele mai vechi construcţii din zona Banatului.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino a fost cladit in anul 1911 in parcul al carui proprietar a fost Printul Gheorghe Grigore Cantacuzino zis "Nababu" din cauza averii sale impresionante.

Castelul Karoly

In 1492, a fost initial ridicata de catre familia Karoly, o casa, iar in 1592, pentru a face fata atacurilor turcesti, aceasta casa a fost transformata in cetate, ce a fost intarita in 1681.

Total: 38 1 2 3 4