Cetati

Cetatea Fagarasului

Cetate

Este cel mai impunator monument al tinutului si unul din cele mai mari si mai bine pastrate din intreaga tara. In 1310 voievodul Transilvaniei, Ladislau Kan construieste o cetate de lemn, inconjurata cu valuri de pamant supusa refacerilor in secolele XV-XV??. In 1539, voievodul Stefan Mailat recladeste o parte din cetate. Ulterior cetatea s-a aflat in posesia lui Baltazar Bathori, apoi a lui Mihai Viteazul (1599-1600), a lui Stefan Csaki (1601-1613), Gabriel Bethlen (1613-1629).

Cetatea Ardud

Cetate

Construita in 1848 de voievodul de Transilvania Bartolomeu Dragfy

Cetatea Sibiului

Cetate

Cetatea Sibiului a fost timp de sute de ani una dintre cele mai mari din Europa.
Cetatea era incercuita pe toate laturile de fortificatii formate din ziduri si turnuri de aparare. Unele dintre acestea sunt atat de bine pastrate incat oricine isi poate forma o imagine despre cum cetatea arata cu 5-600 ani in urma.

Cetatea Scurta

Cetate

dateaza din 1317 se mai pastreaza in momentul de fata sub forma unei fortificatii de pamant cu palisada

Cetatea Dacica

Cetate

Se spune ca a fost ridicata insusi de Burebista.
Cetatea originala a fost distrusa, ulterior fiind inclusa in cele doua cetati medievale ale Tiliscai.

Cetatea Cristian

Cetate

Biserica cetate din Cristian dateaza din 1495. Cristianul este o localitate infiintata de sasi in 1223 si pastreaza influente puternice ale culturii saxone. Muzeul din comuna reconstituie parte din acest heritage.

Cetatea Lotrioara

Cetate

Cetatea Brasovului

Cetate

Construita in varful unui deal in anul 1395, cetatea a fost una dintre cele mai puternice din Transilvania. Astazi cladirea adaposteste un restaurant cu specific romanesc, nu foarte popular Vechea cetate de pe dealul Sf. Martin a fost distrusa in anul 1529.

Cetatea Rasnov

Cetate

Ridicata de catre cavalerii teutoni pe o stanca calcaroasa inalta de 150 metri situata la sud-est de targul Rasnov, cetatea a fost extinsa ulterior cu ajutorul comunitatilor sasesti din Rasnov, Cristian si Vulcan

Cetatea Taraneasca

Cetate

Ridicarea cetatii Feldioarei a fost atribuita, atat de legendele populare cat si de istoricii mai vechi, cavalerilor teutoni. Sapaturile efectuate de specialisti au dovedit ca in acest loc nu a existat o cetate a cavalerilor teutoni din secolul al XIII-lea.