Turism
Romania → Chei

Chei din Romania

Cheile Turzii

Cheile Turzii declarate Rezervaţie Naturală Protejată sunt deosebit de cunoscute şi totodată căutate de turişti fiind încadrate în topul celor mai impresionante sectoare de chei din România.

Cheile Râmetului

Supranumite si Cheile Râmetilor, acest obiectiv se află în partea de est a munţilor Trascău fiind cel mai mare obiectiv natural din aceşti munţi, aproape de mănăstirea Râmeti, iar de la mănăstire spre satul Cheia se poate ajunge direct pe traseul cheilor Râmetului.

Cheile Turului

Regiunea Cheile Turului oferă un peinsaj aparte. Declarată Rezervaţie Naturală Floristică, Cheile Turului oferă o gamă variată de peşteri şi cascade.

Cheile Intregalde

Cheile Întregalde se găsesc în partea estica–centrală a munţilor Trascău, declarate Rezervaţie Naturală Geologică. Aici se găseşte un relief deosebit de frumos cu portaluri, turnuri, conuri de grohotiş şi de asemenea multe plante ocrotite de lege cum ar fi floarea de colţ, floarea reginei, plante care cresc aici la o altitudine de 600 de metri.

Cheile Nerei

Cheile Nerei se afla in sud-vestul Romaniei in muntii Banatului in partea sudica a Muntilor Aninei si nordul muntilor Locvei fiind parte din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita care se intinde pe o suprafata 36000 ha.

Cheile Sohodolului

Zona vaii Sohodolului este inedita prin vegetati si prin diversitatea activitatilor ce pot fi desfasurate in aceasta zona.Pe o suprafata relativ mica de circa 150.000-200.000 mp se afla 345 specii de plante. Totodata vanatul si apele bogate in pastrav fac din aceasta zona un punct de interes pentru turisti.

Cheile Dambovicioara

Cheile Dambovicioarei sunt unele dintre cele mai importante chei din Romania si au in compozitia sa 20 de chei situate in bazinul hidrografic al Dambovitei.

Cheile Galbenei

Cheile Galbenei reprezinta o aventura pentru turisti. Zona ascunde pesteri si tuneluri subterane, accesul in unele locatii fiind realizat cu ajutorul unor lanturi de sprijin. Insa pentru cei care iubesc natura cascada in forma de evantai si celelalte elemente din canionul ingust al vaii Galbenei merita explorat.

Cheile Glodului

Cheile Glodului sunt o rezervatie naturala complexa fiind situate la limita dintre judetele Alba si Hunedoara in partea de sud-est a muntilor Sanijei, subdiviziune a muntilor Metaliferi. Aici se gasesc de asemenea trei pesteri: Pestera Feciorilor, Pestera cu doua guri, Pestera Zidita, astfel desi traseul este anevoios, el e in aceeasi masura spectaculos.

Total: 13 1 2