Turism
RomaniaClujBorsa-CrestaiaRezervatie → Rezervația Piatra Rea

Rezervația Piatra Rea - Borsa-Crestaia

Rezervația Piatra Rea ascunde frumuseți nebănuite, iar orice turist în căutarea spectaculosului florei alpine poate spera la o călătorie la doar câteva minute distanță de stațiunea Borșa.

La o altitudine de circa 1500 metri în Parcul Național Munții Rodnei se află Rezervația Piatra Rea. Rezervația aceasta este una dintre cele mai frumoase din România și se găsește în zona delimitată de pârâiele Cimpoiasa și Fântâna, iar aici, printre stânci, floarea de colț și bujorul de munte se afla la ele acasă.

Rezervația Piatra Rea are un relief format din doline, peșteri, ravene,lapiezuri și calcare cristaline.
Peisajele din cadrul rezervației sunt de o frumusețe rară, stâncile golașe sunt presărate cu brazi și molizi, printre care caprele negre apar sărind vesele.

Mai jos cerbul și ursul brun se întâlnesc pe cale printre frumoasele flori de clopoțel de munte, paiuș, gușa porumbelului, șopârlița, mierea ursului, formând o paletă de culori pe care numai un poet ar putea să o redea în versuri.

În Rezervația Piatra Rea se găsește una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, Cascada Cailor. Aceasta este formată prin cumularea apei de la ploi și de la topirea zăpezii, după aceea apa adunată într-un circ glaciar se prăvale în jos parcurgând circa 80 de metri sub forma a trei căderi de apă succesive deosebit de frumoase.

Un astfel de loc precum rezervația mai sus amintită trebuie vizitat pentru a aprecia natura la adevărata ei valoare și pentru relaxare deplină într-un loc în care susurul apei înlocuiește zgomotul citadin.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: