Turism
RomaniaClujPoieniLac → Lacul Floroiu

Lacul Floroiu - Poieni

Lacul Floroiu este un lac antropic cu scop hidrologic situat in apropiere de Valea Draganului ce impresioneaza prin peinsajul aparte. Scopul lacului Floroiu este de stopare a viiturilor si acumulare de apa pentru uzina de la Remeti.

Lacul Floroiu se gaseste in judetul Cluj si este un lac antropic avand scop hidroenergetic situat la 5 km de Lunca Visagului si 20 de km de Valea Draganului.

Zona este deosebit de frumoasa si de cautata de turisti, privelistea de aici imbatand privitorii Valea Draganului in vecinatatea caruia se afla Lacul Floroiu are o frumusete de basm, iar pensiunile si hotelurile ridicate aici in ultimii ani sunt la standarde moderne si pot oferi placerea unui concediu cu adevarat linistit.

Lacul Floroiu este obiectiv strategic civil are doua baraje dispuse in forma de semicerc, cu inaltimea de 120 de metri. Scopul construirii lacului a fost acela de a acumula apa pentru uzina de la Remeti si de a opri viiturile de pe raul Crisul Repede.


In localitatea apropiata, Remeti, se gaseste o minunata pastravarie foarte cautata, astfel toti iubitorii de peste se pot delecta in voie.Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: