Turism
Romania → Covasna

Covasna

Cetatea Păgânilor

Cetatea Păgânilor a fost ultimul bastion al păgânilor din secolul al XIII-lea și a fost inspirație pentru scriitorul maghiar Iokai Mor în romanul cetatea Balvanyos.

Peștera Puciosului

Denumirea de peștera Puciosului provine de la emanațiile puternice de gaze din această peșteră în urma unor erupții vulcanice. Însă tocmai acest lucru îi conferă un statut aparte printre peșterile din România.

Stațiunea Biborțeni

În apropierea localității Baraolt, într-o zonă foarte frumoasă se află o adevărată minune a naturii, stațiunea balneoclimaterică Biborțeni.

Conacul Kalnoky

Conacul Kalnoky aparţine uneia dintre cele mai vechi familii din Transilvania. Acesta se află în satul Micloşoaia din Covasna şi a fost desemnat unul dintre cele mai neobişnuite hoteluri din Europa.

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul

Mănăstirea Ioan Botezătorul îmbină istoria cu natura si religia. În trecut zonă de luptă între Mihai Viteazul şi turci, iar astăzi loc rugăciune, mănăstirea Ioan Botezătorul îşi primeşte vizitatorii în bisericuţa de lemn oferind o cameră caldă celor ce vin de departe.

Dealul dunele

Se afla in bazinul inferior al Raului Negru.

Muzeul Haszmann Pall

Institutia functioneaza in conacul Domokos Gyula, monument de arhitectura construit in stil clasicist in 1831, pe bazele unei cladiri mai vechi, renascentiste.

Muzeul carpatilor rasariteni

Cetatea Zanelor

Total: 13 1 2