Obiective turistice din Covasna, Covasna

Statiunea Balneo Covasna

Balneo

Indicatii terapeutice:
Afectiuni cardiovasculare (arteriopatii, cardiopatii cronice ischemice, hipertensiune arteriala, valvulopatii, sechele postaccidente vasculare cerebrale, boli cronice ale venelor); boli dermatologice (psoriazis, eczeme cronice, afectiuni alergice cutanate); boli ale tubului digestiv si ale glandelor anexe (gastrite cronice hipo- si hiperacide, boala ulceroasa, litiaza biliara); boli endocrine (boala Basedow, hipertiroidism); boli ginecologice (metroanexite, sterilitate, amenoreea, hipomenoreea ); boli ale aparatului locomotor (afectiuni articulare, poliartrita reumatica, artroza, discopatii lombare, spondilita); boli de nutritie ; afectiuni asociate procesului de imbatranire.

Cetatea Zanelor

Cetate

Drumul până la cetate durează aproximativ 2 ore pe nişte drumuri forestiere nemarcate insă sunt şi porţiuni destul de abrupte, nefiind recomandat celor cu condiţia fizică neadecvată.
Cetatea Zânelor este o veche cetate dacică situată pe un pisc montan în apropiere de oraşul Covasna, în partea superioară a Văii Zânelor. În prezent sunt vizibile zidurile scoase la iveală de către arheologi prin săpături.
Cercetările efectuate aici au scos la iveală numeroase fragmente de ceramică si monezi datând din perioada dacică şi romană. Cercetătorii cred însă că cetatea a fost construită şi locuită cu mult inainte de aceea perioadă.

Muzeul carpatilor rasariteni

Muzeu

Patrimoniul muzeului este format în principal din cercetari proprii efectuate pe teritoriul judetelor Covasna si Harghita, precum si din achizitii si donatii. În prezent în registru de inventar apar 15.000 obiecte. Patrimoniul arheologic cuprinde vestigii preistorice, dacice, romane si post-romane. Patrimoniul etnografic este format din doua constructii taranesti, numeroase piese de port traditional, mobilier, unelte si ustensile traditionale. Patrimoniul istorico-memorialistic cuprinde casa natala a scriitorului Romulus Cioflec, unde este amenajata Casa memoriala "Romulus Cioflec" si cladirea primei scoli românesti din Sfântul Gheorghe (1799), precum si obiecte si documente privind istoria si cultura româneasca pe teritoriul judetelor Harghita si Covasna.

Muzeul Haszmann Pall

Muzeu

Institutia functioneaza in conacul Domokos Gyula, monument de arhitectura construit in stil clasicist in 1831, pe bazele unei cladiri mai vechi, renascentiste. Bazele colectiei au fost puse de invatatorul si pasionatul colectionar local Haszmann Pál si este ingrijita de fiii acestuia. Sunt expuse o bogata colectie de istorie si etnografie locala secuiasca: mobiler, tesaturi de interior si costume, lazi de zestre, documente si fotografii, obiecte casnice, sobe de teracota etc. Muzeul dispune si de o sectie in aer liber, unde sunt expuse case taranesti de lemn stramutate din imprejurimi, porti secuiesti, insemne funerare, grinzi sculptate, o bogata colectie de masini si unelte agricole.

Mocanita Covasneana

Mocanita