Turism
RomaniaGorjChei → Cheile Sohodolului

Cheile Sohodolului - Gorj

Zona vaii Sohodolului este inedita prin vegetati si prin diversitatea activitatilor ce pot fi desfasurate in aceasta zona.Pe o suprafata relativ mica de circa 150.000-200.000 mp se afla 345 specii de plante.
Totodata vanatul si apele bogate in pastrav fac din aceasta zona un punct de interes pentru turisti.

author:pvlsorin

Photos provided by Panoramio are under the copyright of their owners

Cheile Sohodului se afla judetul Gorj in comuna Runci in satul cu acelasi nume.

Ele apartin muntilor Vilcan se intind pe o distanta de circa 12 kilometri, avand o latime de 9 kilometri. Cheile Sohodului sunt formatiuni stancoase golase.

Raul Sohodol care in vremurile foarte vechi era un rau subteran prin saparea tunelului pe care-l strabatea a provocat prabusirea boltei acestuia si a dus la formarea Cheilor Sohodului.

Acestea sunt roci dure, calcaroase care in contact cu apele in decurgerea milenara a timpului au dat nastere la pesteri, uvalele, avenele hornuri si altele.

La intrarea in chei pe malul drept ai Sohodolului se gaseste Pestera Popii, loc de adapost pentru omul preistoric iar la capatul ordic al tunelului se afla locul atat de pitoresc numit "Narile".

Raul Sohodol curge paralel cu drumul forestier si este foarte populat cu pastravi. Astfel cheile Sohodolului sunt recunoscute drept o zona de agrement cu un peinsaj incantator.