Turism
RomaniaHarghitaMiercurea CiucBalneo → Stațiunea balneoclimaterică Băile Jigodin

Stațiunea balneoclimaterică Băile Jigodin - Miercurea Ciuc

Situată în județul Harghita, Băile Jigodin este o localitate ce a devenit stațiune balneoclimaterică datorită izvoarelor minerale de aici, calde și reci, cunoscute de către localnici încă din vremuri îndepărtate.

Izvoarele din stațiunea Băile Jigodin au calități terapeutice fiind bicarbonate, calcice, sodice, carbogazoase, feruginoase și hipotone.

Apa minerală de aici este indicată în cure interne, în afecțiunile dischineziei biliare, în cure de colereză, litiază biliară și alte afecțiuni digestive.
De asemenea această apă este indicată și în cure externe, în boli ale sistemului nervos periferic, în boli ale aparatului cardiovascular, în sindrome nevrotice și arteriopatii cronice periferice plus alte afecțiuni.

Pentru bolnavi și pentru cei dornici de băi balneo-climaterice locația Băilor Jigodin are amenajate două bazine în aer liber, de asemenea o baie caldă ce dispune de 53 de văni, o saună și totodată un bazin acoperit.

În această stațiune balneo-climaterică există posibilități de cazare multiple deoarece aici se găsesc hoteluri, vile, moteluri, pensiuni și de asemenea campinguri.

Totodată cei sosiți aici în stațiune se pot bucura de drumeții în împrejurimi, în municipiul Miercurea–Ciuc și de asemenea în apropiere se află Cetatea Jigodin ale cărei ruine pot fi vizitate de iubitorii de istorie.


Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: