Turism
RomaniaManastire → Pagina 2

Manastire din Romania

Mănăstirea Cetățuia

Ctitorită de Gheorghe Duca după modelul mănăstirii Trei Ierarhi, mănăstirea Cetățuia reprezintă un loc aparte de pelerinaj, cucerind vizitatorul prin simplitate, armonia arhitecturii și pacea ce o inspiră acest lăcaș sfânt.

Mănăstirea Căldărușani

Loc de cult de mare însemnătate, mănăstirea Căldărușani se află lângă lacul Căldărușani umplând liniștea naturii cu solemnitatea rugăciunii ce se revarsă în asfințit făcând din această mănăstire unul din locașurile de cult de o frumusețe arhitecturală deosebită din România.

Mănăstirea Cisterciana

Mănăstirea Cisterciana este o mănăstire cu tradiție din Transilvania atât ca importanță cât și ca vechime, unele aspecte arhitecturale ale mănăstirii fiind construite de arhitecți francezi.

Mănăstirea Comana

Mănăstirea Comana este un locaș de rugăciune cu hramul Sfântului Nicolae fiind înconjurată de un peisaj natural fabulos ce contrastează cu aspectul de fortăreață al acestei mănăstiri.

Mănăstirea Cocoș

La poalele dealului Cocoșului din județul Tulcea, într-un loc singuratic împrejmuit de păduri de tei, se află mănăstirea Cocoș. Ctitorită în anul 1841, mănăstirea Cocoș este centrul spiritual al românilor din Dobrogea. Se spune că demult, de pe acest deal, s-ar fi auzit cântatul unui cocoș și o bătaie de toacă, motiv pentru care s-a dat denumirea mănăstirii.

Mănăstirea Cosula

Mănăstirea Cosula din Botoşani este un lăcaş de rugăciune de o importanţă semnificativă datorită celor 372 de documnente, printre care cele mai de seamă sunt Istoriile lui Herodot, depuse la Academia Română.

Mănăstirea Cotmeana

Despre mănăstirea Cotmeana se spune că ar putea fi chiar cea mai veche mănăstire din Țara Românească.

Mănăstirea Dobrovăț

Mănăstirea Dobrovăț este un lăcaș de rugăciune și regăsire a liniștii. Mănăstirea din Iași este o construcție impunătoare, istoria acesteia, de la Ștefan cel Mare până la Regele Carol I maschează nenumăratele cotropiri cărora zidurile mănăstirii le-a făcut față pentru ca astăzi, semeață, să fie cufundată în peisajul natural, firesc al Iașului.

Mănăstirea Franciscană

Mănăstirea Franciscană reprezintă un obiectiv turistic de o importanță aparte. Construită de călugării franciscani în 1444 și fiind restaurată abia în 1721, lăcașul de cult din Mediaș a așteptat peste ani credincioșii sfidând timpul sub egida icoanei care slăvește acest loc, Sfânta Fecioară cu pruncul.

Manastirea Dragomirna

Mănăstirea Dragomirna este o mănăstire din județul Suceava, ce se află în comuna Mitocu Dragomirnei. Istoria locului de la o bisericuță până la construcția impunătoare a mănăstirii de astăzi, suprinde în mod plăcut turiștii în căutare de liniște sufletească și relaxare.

Total: 266 1 2 3 4 5