Turism
RomaniaManastire → Pagina 3

Manastire din Romania

Mănăstirea Fundenii Doamnei

Mănăstirea Fundenii Doamnei situată pe malul lacului Fundeni este una dintre cele mai frumoase realizări ale spătarului Mihail Cantacuzino.

Mănăstirea Golia

Impozantă și semeață mănăstirea Golia datează din secolul XVI și este un punct de atracție al județului Iași, turiștii putând regăsi aici frânturi de istorie și o oază de liniște.

Mănăstirea Horezu

Așezată într-un loc deosebit de pitoresc și încărcat de spiritualitate, la poalele munților Capățânii, liniștea mănăstirii Horezu este tulburată doar de strigătul huhurezilor care străbat tăcerea.

Mănăstirea Neamțului

Mănăstirea Neamțului frumoasă și măreață este una dintre cele mai mari biserici ridicate de domnitorul Ștefan cel Mare și amintită cu atâta drag de renumitul povestitor Ion Creangă, a existat din vremuri foarte vechi însă prima atestare documentară a fost în anul 1407.

Mănăstirea Radu Vodă

Mănăstirea Radu–Vodă este o superbă construcție în mijlocul Bucureștiului care a fost ridicată între anii 1568-1577 de Alexandru al II-lea Mircea și soția sa Ecaterina ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru victoriile avute.

Mănăstirea Soveja

Pe meleaguri încărcate de istorie domnitorul Matei Basarab a ridicat la Soveja în anul 1645 o mănăstire ca semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu, pentru împăcarea avută cu Vasile Lupu, fapt care, i-a atras mănăstirii numele de Dobromira care înseamnă bună pace.

Mănăstirea Gura Motrului

Mănăstirea Gura Motrului este o mănăstire foarte veche cu o istorie amplă. Astfel mănăstirea a fost ridicată în trei rânduri, iar astăzi complexul mănăstirii este foarte bine conservat și se află pe lista monumentelor istorice.

Mănăstirea Moldavița

Mănăstirea Moldovița se află în comuna Vatra Moldoviței fiind una dintre cele mai vechi așezări călugărești cu un important trecut istoric. Această mănăstire binecunoscută în zona Bucovinei este împrejmuită cu ziduri și turnuri de apărare, dându-i aspectul unei fortărețe.

Mănăstirea Mera

Unica ctitorie a familiei Cantemir, mănăstirea Mera este considerată deosebit de valoroasă din punct de vedere istoric și arhitectural fiind la vremea ridicării sale în 1685 o construcție fortificată.

Mănăstirea Ianculeşti

Între coline împădurite cu foioase: ulmi, paltini, stejari, arţari, tei; între câmpuri înverzite, se află situată mănăstirea Ianculeşti. Mănăstirea a fost ridicată din dorinţa de evlavie şi mai apoi pentru a păstra obiceiul de a dărui fără a aştepta nimic în schimb, acestea fiind elementele ce au făcut din biserica Ianculeşti ceea ce azi reprezintă mănăstirea Ianculeşti.

Total: 266 1 2 3 4 5