Obiective turistice din Maramures

Cimitirul Vesel

Cimitir

Cimitirul Vesel din Sapanta a fost, pentru mai mult de 50 de ani, creatia sculptorului Stan Patras, artist de prestigiu in domeniul arhitectural, traditie mostenita in generatia sa din tata in fiu.

Mocanita Valea Vaserului

Mocanita

Biserica din Surdesti

Biserica

Realizare artistica deosebit de indrazneata, remarcabila prin dimensiunile impunatoare ale turnului, biserica din Surdesti este cunoscuta ca fiind cea mai inalta constructie de lemn de stejar din lume.

Statiunea Balneo Ocna Sugatag

Balneo

Recunoscut? în mod oficial înc? de prin 1360, Ocna ?ugatag exist? parc? din cele mai vechi timpuri, deoarece ocna de sare în perimetrul c?reia s-au g?sit monede de aur ?i argint datând de pe vremea romanilor.

Manastirea Rohia

Manastire

Asezamantul a fost ctitorit de preotul Nicolae Gherman in anul 1924, in amintirea fiicei sale Ana, care a murit de mica. Biserica a fost construita cu ajutorul credinciosilor din Rohia.
Are un muzeu cu icoane pe sticla si lemn din secolele XVII-XX si o biblioteca cu peste 25000 volume.

Manastirea Moisei

Manastire

Dupa unii cercetatori asezamantul ar data din secolul al XIV-lea, iar dupa altii din secolul al XVIIlea. Documentar manastirea este amintita in anul 1637.
Actuala biserica de lemn a fost sfiintita in anul 1672 de mitropolitul Sava Brancovici.
Alaturi de bisericuta de lemn se afla si o biserica din zid, construita in anul 1911 in stil neoclasic si care a fost renovata in anul 1911

Manastirea Dragomiresti

Manastire

Manastirea Dragomiresti ca destinatie turistica de pe dtr.ro este un lacas de cult din Maramures. Manastirile din zona Maramuresului purtand datina si traditia locului in care aceasta biserica e localizata.

Schitul Habra

Schit

S-a turnat fundatia pe locul undei foste manastiri ortodoxe, atestata documentar din anul 1604 si distrusa de trupele generalului Bukow in 1761.
Se afla langa Baia Mare

Cascada Cailor

Cascada

Este situata in apropiere de statiunea turistica Borsa in Complex, in partea de NE a Muntilor Rodnei. Apa adunata dintr-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros, in mai multe trepte, rezultand o minunata cascada. Este accesibil din mai multe directii, dinspre Borsa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai inalte ale Muntilor Rodnei.

Cascada Sipot

Cascada

S-a format pe paraul Nadosa, afluent de stanga al raului Sapanta, in sectorul de defileu. Reprezinta o spectaculoasa cadere de apa de cca 10 m inaltime dar cu debit foarte mare. Spatiul rezultat prin eroziunea de la baza cascadei are aspectul unui mare lac involburat. Accesul se poate face si cu masina dinspre localitatea Sapanta sau pe jos dinspre Pasul Huta.