Turism
RomaniaMarea Neagra → Manastire

Manastire in Marea Neagra

Mănăstirea Căluiu

Mănăstirea Căluiu este un locaș de rugăciune ce poartă hramul Sfântului Nicolae ce a rezistat vremii în timpul războaielor cu turcii și căderii regimului comunist, astfel încât astăzi oferă pace și liniște acelora ce ajung în această locație turistică.

Mănăstirea Bistrița

Manastirea Bistrita cu hramul Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai reprezentative monumente istorice din judetul Valcea si din Romania.

Mănăstirea Agapia

Mănăstirea Agapia cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril este considerată ca fiind una dintre cele mai mari și mai frumoase mănăstiri din România.

Mănăstirea Curtea de Argeș

Mănăstirea Curtea de Argeș din localitatea cu același nume întrece în frumusețe toate construcțiile bisericești de până la vremea respectivă.

Mănăstirea Bisericani

Mănăstirea Bisericani este cu adevărat un locde rugăciune și reculegere spirituală deoarece se găsește în mijlocul munților ce poartă numele anahoreților ce au ridicat așezământul de aici în vremuri îndepărtate.

Mănăstirea Arnota

Mănăstirea Arnota este una dintre cele mai frumoase monumente bisericești și istorice din România fiind situată pe culmile munților Căpătânii pe teritoriul administrativ al comunei Costești din județul Vâlcea.

Mănăstirea Antim

Mănăstirea Antim a fost ridicată în anul 1713 de către Mitropolitul Antim Ivireanul în apropiere de dealul Mitropoliei, pe locul unei vechi biserici de lemn în care era păstrat Sfântul Mir.

Mănăstirea Arbore

Mănăstirea Arbore este un impozant lăcaș de cult ce se află în frumoasa Bucovină în satul cu același nume și care a fost ridicată în anul 1503 de Luca Arbore, un înalt dregător al domnitorului Ștefan cel Mare.

Mănăstirea Bucovăț

Mănăstirea Bucovăț este o biserică străveche ce a rămas neschimbată în ciuda trecerii timpului, zidurile acestei mănăstiri existând încă din timpul Primului Război Mondial. Caracterul de unicitate al acestui locaș de cult îl dă pictura Zodiacul, o pictură ce reprezintă fiecare zi din an cu sfântul respectiv acelei zile.

Mănăstirea Celik Dere

Printre multele lăcașuri de pelerinaj din Dobrogea, mănăstirea Celik Dere are un loc aparte. Ridicată in secolul XIX cu aprobarea sultanului Abdul Medgid care stăpânea pe aceea vreme aici, de către călugari romani și ruși care veneau de la Muntele Athos, mănăstirea a fost înălțată pe locul cimitirului de astăzi.

Total: 33 1 2 3 4