Turism
Romania → Mehedinti

Mehedinti

Peștera Cloșani

Peștera Cloșani, cuib de legende amintite de bătrânii satului și loc de refugiu pentru revoluționarii lui Tudor Vladimirescu, aceasta a fost săpată de apele râului Motru care s-a strecurat printre crăpăturile din calcar și asa de-a lungul vremiii apa a săpat galerii.

Mănăstirea Gura Motrului

Mănăstirea Gura Motrului este o mănăstire foarte veche cu o istorie amplă. Astfel mănăstirea a fost ridicată în trei rânduri, iar astăzi complexul mănăstirii este foarte bine conservat și se află pe lista monumentelor istorice.

Pestera Topolnita

Peştera Topolniţa este a doua peştera ca mărime din România şi este pe locul 17 în lume. Aceasta prezintă numeroase galerii în cei 11 kilometri exploataţi din peşteră.

Barajul Portile de Fier II

Barajul Porţile de Fier II a fost dat în folosinţă în anul 1984 şi este situat la aproximativ 80 de kilometri în aval de barajul Porţile de Fier I având o putere de 250 MW . Barajul Portile de Fier II are ca scop valorificarea potenţialului hidroenergetic al Dunării în zona romano-iugoslavă şi îmbunătăţirea funcţionării hidrocentralei Porţile de Fier I.

Barajul Portile de Fier I

Barajul Porţile de Fier I a fost ridicat pe Dunăre, iar construirea sa a început în anul 1964 în colaborare cu Iugoslavia. Cu o putere de 1080 MW Centrala de la Porţile de Fier I se găseşte la 15 km de oraşul Drobeta Turnu-Severin.

Peştera Veterani

Peştera Veterani datează de aproximativ 400.000 de ani, importanţa sa fiind de-a lungul timpul de necontestat. Zona Dubova, în care se află Peştera Veterani a fost disputată de turci şi de austrieci în secolul al XVIII-lea.

Statiunea Balneo Bala

Manastirea Strehaia

Manastirea Macronia

Total: 13 1 2