Turism
Romania → Muzeu

Muzeu din Romania

Muzeul Satului

În Bucureşti pe malul Lacului Herăstrău se găseşte Muzeul Satului, expresie a poporului român, a tradiţiei şi valorilor sale. Muzeul Satului a fost creat de Dimitrie Gusti folclorist şi sociolog care spunea despre muzeu că este “sunetul trist al clopotelor istoriei României".

Muzeul Cezar Petrescu

Cezar Petrescu (1892 - 1961) a locuit in acesta vila din 1937, pana la moartea sa in 1961, cea mai mare parte din opera sa fiind scrisa aici.

Muzeul Palariilor de paie

Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.

Muzeul Judetean Olt

In anul 1930, Ioan Ionascu, directorul Scolii Normale "Preda Buzescu" din Slatina - unul dintre discipolii profesorului Nicolae Iorga -adresa un apel emoţionant "tuturor intelectualilor şi iubitorilor de lamurire a trecutului oltenesc" prin care solicita punerea la dispozitie a "orice act vechi, mai dinainte de 1800 – precum şi orice alta marturie mai veche"

Muzeul Judetean Satu-Mare

Cladirea actuala a sediului central a fost construita in 1936 dupa planurile arhitectului G.P.Liteanu.

Muzeul Haszmann Pall

Institutia functioneaza in conacul Domokos Gyula, monument de arhitectura construit in stil clasicist in 1831, pe bazele unei cladiri mai vechi, renascentiste.

Muzeul carpatilor rasariteni

Muzeul Militar

Muzeul national de istorie

Muzeul National de Geologie

Amenajat in cladirea istorica a Institutului Geologic al Romaniei (1906), Muzeul National de Geologie a fost deschis publicului in anul 1990.

Total: 107 1 2 3 4 5