Muzee

Muzeul de arta

Muzeu

Infiintat in anul 1980 si avand la baza Colecþia de Arta Piatra-Neamt (deschisa in 1964), muzeul functioneaza intr-o cladire construita in 1930 de italienii Carol Zani si Vincenzo Puschiasis, care au integrat-o armonios in zona istorica a orasului, dominata de ctitoriile lui Stefan cel Mare.

Muzeul de arta

Muzeu

In primii ani ai existentei sale muzeul a functionat in acelasi local cu Muzeul de Istorie. Spatiul afectat era insa mult prea restrans. Din 1970 Muzeul de Arta isi gaseste un sediu adecvat situat pe str. Mihai Eminescu, nr. 3, pus in valoare si de ambianta naturala generoasa. Este o cladire monument de arhitectura, construita la sfarsitul sec. al XIX-lea.

Muzeul galeriile de arta Lascar Viorel

Muzeu

A fost organizata in anul 1993, in incinta sa fiind gazduite expozitii ale artistilor contemporani.

Muzeul de etnografie

Muzeu

Infatiseaza aspecte ale locuintei taranesti tradiþionale de pe Valea Bistritei, costumul popular romanesc din zona si principalele mestesuguri din regiunea subcarpatica a Moldovei (prelucrarea lemnului, tesutul, cojocaritul etc.).

Muzeul de Stiintele Naturii

Muzeu

Muzeul de Stiinte Naturale Piatra-Neamt s-a deschis pentru marele public la 15 noiembrie 1969, devenind in scurt timp unul din muzeele de referinta din Romania

Muzeul de Stiintile Naturii

Muzeu

Deschis in anul 1962, Muzeul de Stiintele Naturii din Roman isi desfasoara activitatea intr-un local monument de arhitectura, de la jumatatea sec. al XIX-lea, in decursul a aproape 40 de ani realizand un patrimoniu deosebit de bogat si valoros, care a facut posibila deschiderea unei expozitii permanente de prestigiu.

Muzeul de Arta

Muzeu

Muzeul de Arta Brasov cuprinde o galerie nationala de arta plastica la etajul cladirii, o sectie de arta decorativa romaneasca si straina la subsol, iar la parter sunt organizate lunar expozitii temporare cu caracter national

Adresa: Bdul Eroilor nr 21

Muzeul de Etnografie

Muzeu

Ghidul Muzeului de Etnografie Brasov si-a propus sa ofere publicului o imagine de sinteza, de evocare a lumii rurale traditionale care a existat timp de trei secole (sec. XVIII - sec. XX) in partea de sud - est a Transilvaniei.

Muzeul Sportului Transilvan

Muzeu

Muzeul Sportului Transilvan si-a propus sa ofere publicului o imagine a lumii sportului transilvan de-alungul timpului.

Str. G. Cosbuc nr 9

Muzeul Ceasului

Muzeu

Muzeul Ceasului, unic in reteaua muzeelor din Romania, si-a deschis portile in anul 1963, intro sala a Palatului Culturii din Ploiesti, prin grija profesorului Nicolae Simache, director al Muzeului de Istorie intre anii 1954-1971.