Turism
Romania → Rezervatie

Rezervatie din Romania

Rezervația Izvorul Albastru al Izei

Frumoasa zonă a Maramureșului este plină de minuni, unele ale naturii, iar altele lucrate de mâna omului, printre frumusețile naturale din această regiune aflându-se și rezervația Izvorul Albastru al Izei.

Rezervația Piatra Rea

Rezervația Piatra Rea ascunde frumuseți nebănuite, iar orice turist în căutarea spectaculosului florei alpine poate spera la o călătorie la doar câteva minute distanță de stațiunea Borșa.

Rezervaţia Padiş

Rezervaţia Padiş este una dintre cele mai frumoase regiuni din România fiind foarte căutată de turişti.În aceasta zona poate fi admirat un relief carstic, platoul fiind presărat cu tuneluri, peşteri, cascade subterane, avene, toate de o frumuseţe uimitoare şi oferind peisaje unice.

Rezervaţia naturală Pârâul Peţa

Rezervaţia pârâul Peţa este un obiectiv turistic de mare importanţă, unic în România şi în lume care se întinde pe o suprafaţă de 4 ha adăpostind floarea de lotus în lacul termal şi oferind beneficiile balneoclimaterice tuturor celor care vin în această zonă pentru tratamentul unor afecţiuni.

Rezervaţia alpină Bâlea

Rezervaţia alpină Bâlea cuprinde Lacul Bâlea şi împrejurimile sale care fac parte din muntele cu acelaşi nume. Rezervaţia se întinde pe o suprafata de aproximativ 115 ha şi este delimitată în partea sudică de vârful Vânătoarea lui Buteanu (2508 m), vârful Capra (2450 m), vârful Paltinul Mare (2480 m), în partea vestică de Muchia Buteanu, în partea estică de Muchia Bâlea iar în partea de nord de cascada Bâlea.

Rezervatia cu nuferi

Baile Felix sunt o statiune balneo-climaterica care se afla la o distanta de 8 kilometri de Oradea. Apa termala de aici este intre 20-49 grade Celsius si are un continut ridicat de minerale ce permit tratarea bolilor prin cure de apa.

Rezervatia Lumea Pierduta

Lumea Pierdută este o rezervaţie ascunsă între păduri, cu galerii subterane, o lume în care se poate pătrunde prin doline acoperite de vegetaţie în galerii subterane, cele mai mari doline din întreg patrimoniul românesc făcând intrarea în acest loc neaşteptat de frumos.

Rezervatia Vulcanii noroiosi

Ei reprezinta formatiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Gazele imping spre suprafata apa amestecata cu argila.

Rezervatia de stuf

Total: 27 1 2 3