Turism
Romania → Sibiu

Sibiu

Mănăstirea Cisterciana

Mănăstirea Cisterciana este o mănăstire cu tradiție din Transilvania atât ca importanță cât și ca vechime, unele aspecte arhitecturale ale mănăstirii fiind construite de arhitecți francezi.

Mănăstirea Franciscană

Mănăstirea Franciscană reprezintă un obiectiv turistic de o importanță aparte. Construită de călugării franciscani în 1444 și fiind restaurată abia în 1721, lăcașul de cult din Mediaș a așteptat peste ani credincioșii sfidând timpul sub egida icoanei care slăvește acest loc, Sfânta Fecioară cu pruncul.

Rezervaţia alpină Bâlea

Rezervaţia alpină Bâlea cuprinde Lacul Bâlea şi împrejurimile sale care fac parte din muntele cu acelaşi nume. Rezervaţia se întinde pe o suprafata de aproximativ 115 ha şi este delimitată în partea sudică de vârful Vânătoarea lui Buteanu (2508 m), vârful Capra (2450 m), vârful Paltinul Mare (2480 m), în partea vestică de Muchia Buteanu, în partea estică de Muchia Bâlea iar în partea de nord de cascada Bâlea.

Barajul Gura Raului

Barajul Gura Raului se gaseste la aproximativ 17 km de Sibiu in Muntii Cindrel la o altitudine de 600m in inima Marginimii Sibiului. In spatele barajul, lacul de acumulare este cel care alimenteaza cu apa si energie electrica municipiul Sibiu, rolul important al acestora fiind de necontestat.

Lacul Balea

Lacul Balea se afla in muntii Fagaras, judetul Sibiu si apartine de localitatea Cartisoara fiind situat la o altitudine de 2034 metri.

Biserica Sfantul Nicolae

Turnul Clopotelor

Turnul Funarilor

Total: 62 1 2 3 4 5