Turism
RomaniaSibiuCartisoaraLac → Lacul Balea

Lacul Balea - Cartisoara

Lacul Balea se afla in muntii Fagaras, judetul Sibiu si apartine de localitatea Cartisoara fiind situat la o altitudine de 2034 metri.

author:gabiavram

Photos provided by Panoramio are under the copyright of their owners

Lacul glaciar Balea este unul dintre cele mai frumoase si mari lacuri glaciare din Romania cu dimensiunea de 360 de metri,o suprafata de 46508 mp si adancimea de 11,35 m.

Lacul glaciar Balea este inconjurat de o suprafata de 180 de hectare, imprejurimile lacului fiind declarate in 1932 drept rezervatie stiintifica.

Lacul Balea se afla la aproximativ 77 de kilometri de orasul Sibiu si se poate ajunge aici vara cu masina iar iarna cu telecabina.

In zona lacului se gasesc plante ocrotite de lege: floarea de colt, vartejul pamantului, bulbucii precum si animale: capra neagra, rasul , acvila de munte.

In regiunea lacului Balea a fost ridicat pentru lunile de iarna un hotel de gheata, primul de acest fel din Europa de Est.

Regiunea in sine ofera o multime de activitati diverse si inedite pentru cei care aprecieaza natura, fiind astfel o locatie ideala pentru o vacanta.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: