Obiective turistice din Sibiu, Sibiu

Biserica Evanghelica

Biserica

Biserica Evanghelica este una dintre cele mai impresionante cladiri din Sibiu. A fost ridicata in sec XIV pe locul unde exista o veche biserica romana inca din secolul 12.
In 1471 au avut loc lucrari de transformare a edificiului. In 1488 a fost adaugata o capela din care se pastreaza doar peretele vestic.

Biserica Catolica

Biserica

A fost ridicata intre anii 1726-1733 in stil baroc de catre calugarii iezuiti. A fost sfintita in 1733 de catre episcopul Transilvaniei Georg von Sorger. Turnul care este detasat de nava a fost terminat in 1738 iar la 13 septembrie 1739 a fost asezata crucea pe varful clopotnitei

Catedrala Ortodoxa

Catedrala

A fost ridicata pe locul unei biserici grecesti din in 1778 care pana atunci servea drept catedrala episcopala.
Biserica a fost refacuta dupa planurile arhitectilor Virgil Nagy si Iosif Kammer care s-au inspirat dupa Biserica Sf. Sofia din Constantinopol. Lucrarile au inceput in 1902 si au continuat pana in 1904 sub conducerea arhitectului sef al Sibiului Iosif Schussnig.

Biserica Ursulinelor

Biserica

Biserica Ursulinelor a fost la origini biserica Manastirii Dominicane. In anul 1474, vechea Manastire Dominicana si biserica au fost parasite din motive de securitate, deoarece se gaseau in afara zidurilor cetatii, iar in timpul numeroaselor asedii ale armatelor ostile nu ofereau siguranta calugarilor dominicani.
Manastirea impreuna cu biserica au fost apoi construite inauntrul zidurilor cetatii si manastirea cu biserica sa odinioara gotica, cedate calugaritelor ursuline in anul 1734.

Biserica Reformata

Biserica

Comunitatea reformata a obtinut aprobarea pentru ridicarea lacasului sau de cult in anul 1783. Dupa ce in anul urmator au fost achizitionate casa parohiala si terenul pentru constructie (cu suma de 40.000 florini), s-a trecut la ridicarea bisericii, sub conducerea mesterului Samuel Krempels si a dulgherului Johannes Schneider. Biserica, inaugurata la 26 noiembrie 1786, se prezinta ca un monument sobru. Are o fatada ingusta marcata de un portal simplu, cu un ancadrament de piatra.

Adresa: Str. Mitropoliei 9

Muzeul Brukenthal

Muzeu

Primul muzeu din Romania s-a deschis oficial in anul 1817 la doar 7 ani de la deschiderea Galeriei Nationale din Londra, cuprinzand initial 1090 picturi din colectia particulara a baronului Samuel Brukenthal.
Colectiile de arta europeana ale baronului Samuel Brukenthal au fost deschise publicului inca din 1790, cu 3 ani inaintea deschiderii Muzeului Louvre. In 1773 galeria de arta a lui Brukenthal era mentionata in Almanach von Wien a doua dupa galeria de tablouri a principelului von Lichtenstein.

Muzeul ASTRA

Muzeu

Muzeul se afla situat in Padurea Dumbrava la 4 km de oras. Muzeul a fost organizat cu incepere din anul 1963 si are o suprafata de 96 ha si un circuit expozitional de 6 km.
Muzeul adaposteste monumente originale reprezentative pentru sistemul de valori al satului romanesc. Aici se gasesc case de locuit aduse din diferite parti ale tarii, interioare de locuit pastrate in forma originala, instalatii de industrii taranesti, mijloace de transport in comun traditionale, etc. si
sunt ilustrate toate domeniile de activitate specifice satului romanesc, precum agricultura, cresterea animalelor, apicultura, pescuitul si vanatul.

Muzeul Etnografiei

Muzeu

Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca "Emil Sigerus", parte componenta a Complexului National Muzeal "ASTRA" a fost infiintat in anul 1997 si vine sa umple un mare gol resimtit de muzeologia romaneasca. Pana in acest moment existau doar consemnari partiale, in unele muzee etnografice si istorice din Transilvania, despre locul si rolul ocupat de sasii transilvaneni in cultura romaneasca si universala.

Muzeul de Istorie

Muzeu

Cladirea care adaposteste muzeul este un important monument de arhitectura gotica, al carui nucleu l-a constituit casa primarului Thomas Altemberger. Constructia a fost ridicata la sfarsitul sec. XV si este cel mai mare ansamblu gotic civil din Transilvania.
Cladirea a fost transformata in primarie in 1549 si a fost folosit ca atare pana in 1948.

Cetatea Sibiului

Cetate

Cetatea Sibiului a fost timp de sute de ani una dintre cele mai mari din Europa.
Cetatea era incercuita pe toate laturile de fortificatii formate din ziduri si turnuri de aparare. Unele dintre acestea sunt atat de bine pastrate incat oricine isi poate forma o imagine despre cum cetatea arata cu 5-600 ani in urma.