Turism
Romania → Timis

Timis

Peştera Româneşti

Peştera Româneşti a fost cunoscută din antichitate, iar săpăturile arheologice efectuate au demonstrat acest lucru prin descoperirile făcute: vatra veche de foc, colţi de Ursus Spaleus, instrumente din os, obiecte din ceramică, chiar şi un depozit de cereale.

Castelul Nako

Castelul Nako a fost construit cu scopul de a fi locuinţă regală însă istoria a transformat acest castel în scopuri ce deserveau vremurilor şi astfel istoria castelului Nako este acoperită de povesti ale fiecărei etape în care rolul său a fost schimbat.

Castelul Huniade

Castelul Huniade cunoscut de asemenea sub denumirea de castelul Huniazilor se afla in Timisoara. Castelul a avut numeroase rolul de-alungul istoriei de la resedinta regala, la pasalac turcesc si mai apoi resedinta pentru comandamentul garnizoanei otomane, depozit de arme. Castelul Huniade ca sediul al Muzeului Banatului sta marturie a vremurilor trecute fiind o piesa importanta a istoriei romanilor.

Castelul Mercy

Castelul Mercy a fost construit de Contele Mercy în satul Cărani judeţul Timiş, în anii 1733-1734, fiind una dintre cele mai vechi construcţii din zona Banatului.

Muzeul Pompierilor FLORIAN

Castelul Banloc

Total: 27 1 2 3