Turism
RomaniaTulceaMahmudiaCetate → Cetatea Salsovia

Cetatea Salsovia - Mahmudia

Cetatea Salsovia poartă amprenta istoriei, cetatea din Tulcea rezistând timpului în ciuda atacurilor,păstrând vie amintirea dominaţiei imperiului bizantin în aceste locuri.

Cetatea Salsovia este situată în Dobrogea la doar 8 kilometri de Bestepe şi a fost ridicată pe un promontoriu a cărui bază este braţul Sfântul Gheorghe.

Se presupune că în antichitate apele Dunării ajungeau chiar la baza cetăţii, cu timpul dezvoltându-se în apropiere aşezări rurale.

La început cetatea a funcţionat ca şi castru militar. Pe vremea imperiului romano-bizantin când domneau împaraţii romani Luciniu şi Iulian Apostatul cetatea Salsovia era Centru de Cult al Soarelui.

Cetatea Salsovia a rezistat în ciuda timpului, deşi distrusă de goţi în timpul atacurilor barbare din secolul IV si a numeroaselor eroziuni naturale, zidurile Cetăţii Salsovia fiind vizibile şi astăzi.

Pentru o rememorare a istoriei în timpul unei incursiuni în Tulcea, o vizită la cetatea Salsovia aduce în prim plan impactul vremurilor trecute în paralel cu contemporanitatea.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: