Turism

Destinatii turistice in Romania

Băile Oradiei

Aceste băi, ursite de la naştere să devină izvoare tămăduitoare, şi-au dovedit cu prisosinţă menirea, devenind cunoscute în toata lumea pentru efectele lor multi-terapeutice constituind o adevarată oază de agrement şi turism.

Ținutul Secuiesc. Destinații turistice ale Ținutului Secuiesc

În Ținutul Secuiesc predonimă destinațiile turistice printre care cele mai pregnante sunt peșterile, munții și rezervațiile naturale. Întreaga zonă fascinând datorită istoriei ce a împărțit această regiune în zone, dar și prin spectaculosul naturii.

Ținutul Secuiesc

Tinutul Secuiesc este o regiune romanesca in care au avut loc numeroasa animozitati interculturale, insa dincolo de disputele istorice si politice regiunea este plina de obiective turistice deosebite, randuirea zonei facandu-se conform primelor stabilimente in scaune ce creeaza aici o paralela intre trecut si prezent cu respectul cuvenit pentru fiecare perioada.

Făgăraș, minunea munților

Zona munților Făgăraș este o zonă plină de spectaculos în care atât natura, cât și mâna omului au recreat spectaculosul. Pornind de la extremele constituite de munții Făgăraș, drept cel mai înalt lanț muntos, la drumul Transfăgărășan pe locul al doilea ca altitudine din România și pânaă la Castelul de Gheață unic în Europa.

Tradiții de Paște din zona Maramureșului

În zona Maramureșului nu doar solemnitatea sculpturilor, tradiția sculpturilor maramureșene preafrumoase cât și tăria cu care acest spațiu menține vii tradițiile de Paște din trecut sărbătorind dincolo de temporalitatea Învierea Domnului fac din această zonă a țării un popas pentru suflet.

Paștele în zona Banatului. Tradiții și obiceiuri

Sărbătoarea Învierii Domnului este celebrată în Banat acordându-i-se o valoare deosebită. Tradițiile de Paște din Banat sunt mai puține decât in alte zone, însă chiar și aici se practică tradiția tămâierii bucatelor prin ouăle roșii, drobul de miel și nelipsitul cozonac.

Obiceiuri și tradiții de Paște în Transilvania. Sărbătoarea Învierii

Paștele este cea mai importantă sărbătoarea creștină prin Învierea lui Iisus Hristos. De-alungul timpului însă iepurașul de paște, ouăle roșii și drobul au devenit representative pentru masa de paște a fiecărui roman. Indiferent de zona in care alegi sa petreci sarbatoarea Pastelui, fie in satele trasilvanene, fie in Bucovina este un fapt recunosc ca pentru acesta sfanta sarbatoare este la rang inalt printre romani.