Obiective turistice din Valcea

Schitul Papusa

Schit

Schitul se afla in vecinatatea Manastirii Bistrita si nu poate fi despartit nicidecum de frumoasa ctitorie a Craiovestilor. Fiind situat peste rau, el poate fi vazut foarte bine din partea ce duce la pestera Sfantului Grigorie Decapolitul. Dupa turla octogonala si pridvorul deschis, bisericuta pare a fi din epoca brancoveneasca. Intr-adevar, a fost zidita in 1712, dar ea nu este ctitorita de domnitorul Constantin Brancoveanu, ci de calugarii bistriteni care il aveau in frunte pe egumenul Stefan. Acestia au inchinat-o Sfantului Grigorie Decapolitul.

Muzeul Satului Valcean

Muzeu

Viata spirituala este prezentata cu generozitate, inca de la intrarea in sat, de scoala primara, de biserica de lemn ctitorita in 1785, de troitele si crucile de pe marginea drumului. Hanul este pregatit pentru primirea oaspetilor. Gospodariile sunt in numar de 45, mobilate cu peste 8500 de piese realizate prin mijloace traditionale.

Statiunea Balneo Calimanesti Caciulata

Balneo

Indicatii terapeutice:
Afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice); afectiuni hepatobiliare (diskinezii biliare, colecistite cronice, tulburari post operatorii ale ficatului; hepatite cronice, pancreatite cronice); afectiuni renale si ale cailor urinare; afectiuni metabolice si de nutritie (diabet zaharat, obezitate); afectiuni reumatismale inflamatorii (artroze); afectiuni neurologice periferice; afectiuni respiratorii (astm alergic, bronsite, traheobronsite cronice); afectiuni asociate (ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, astenie, boli profesionale).

Statiunea Balneo Govora

Balneo



Indicatii terapeutice:
Afectiuni ORL (rinosinuzite cronice, sinuzite, amigdalite, stepticocice, rinoferinfite, laringite, micoze orofaringiene); afectiuni respiratorii (bronsita cronica, traheobronsita, emfizen pulmonar, astm bronsic alergic), afectiuni reumatismale degenerative; afectiuni reumatismale articulare; sechele, post-traumatice; afectiuni neurologice periferice si centrale ( pareze, sechele poliomelitice); afectiuni asociate (ginecologice, endocrine, boli profesionale).

Statiunea Balneo Olanesti

Balneo

Indicatii terapeutice:
Afectiuni renale si ale cailor urinare (litiaza renala, litiaza cailor urinare, pielonefrita cronica); afectiuni ale aparatului digestiv (gastrite cronice hipoacide, colite cronice); afectiuni hepatobiliare (diskinezii biliare, colecistita cronica, hepatita cronica, tulburari dupa ficat operat, pancreatita cronica); afectiuni respiratorii (persoane expuse noxelor profesionale, astm alergic, bronsitele si traheobronsitele cronice); afectiuni metabolice si de nutritie (diabetul zaharat, obezitatea); afectiuni otorinolaringologice; afectiuni dermatologice (psoriazis, urticarii cronice, dermatite seboreice, acnee, piodermite); afectiuni asociate (reumatisme degenerative si artroze, nevroze astenice, maladii profesionale si afectiuni endocrine.

Catedrala Episcopala Rm Valcea

Catedrala

A fost zidita in anii 1850-1856 de Sf Calinic de la Cernica. In trecutul mai indepartat, locul acesta a mai adapostit alte doua biserici -catedrale. Prima, zidita intre 1576-1586 a durat pana in 1735, cand a fost folosita ca bastionde aparare de austrieci in lupte cu turcii. Acestia din urma au daramat-o pana la temelii, razbunand pierderile mari ce le-au avut aici.
Stabilindu-se linistea in tara Episcop Climent zideste intre 1739-1749 o noua biserica, dar o suta de ani mai tarziu, un incendiu naprasnic distruge o mare parte din Rm Valcea, inclusiv catedrala.
Actuala biserica zidita de Sf Calinic, incepand din 1949 este Catedrala Eparhiei Rimnicului

Casa Memoriala Anton Pann

Casa Memoriala

Casa care adaposteste expozitia memoriala Anton Pann, este un monument de arhitectura urbana, construit la jumatatea secolului al XVIII-lea, avand foisor si pivnita.

Expozitia a incercat sa puncteze peregrinarile pe meleagurile Valcii, datand din anii 1826-1828, 1836-1840, ale celui ce a ramas in constiinta urmasilor drept "fiul Pepelei cel istet ca un proverb" si care a fost "dascal de musichie" la scoala organizata pe langa Episcopia Ramnicului.

Str. Stirbei Voda, nr. 4

Barajul Vidra

Baraj

Barajul Vidra este una din cele mai importante amenajari de pe Lotrum ce pune la dispozitie in lacul de acumulare Vidra schi nautic si pescuit.

Mănăstirea Cotmeana

Manastire

Manastirea Cotmeana este o ctitorie a lui Mircea cel Batran. Din informatiile dtr.ro manastirea Cotmeana detine cel mai vechi clopot din Tara Romaneasca, Alexandru Ioan Cuza transformand-o in biserica parohiala.

Mănăstirea Horezu

Manastire

Manastirea Hotezu este situata in Valcea, iar acest lacas de rugaciune, Horezu, este cel mai mare complex monahal din Romania.