Turism
RomaniaValea Oltului → Baraj

Baraj in Valea Oltului

Barajul Tău

Pe acelaşi Drum al Regelui, după câţiva kilometri se ajunge la barajul Tău, loc în care peinsajul este de-a dreptul fabulos. Bazinul râului Sebeş, unde e situat barajul fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din România.

Barajul Vidra

Într-o zonă montană deosebit de frumoasă în mijlocul munţilor împăduriţi se găseşte Barajul Vidra. Barajul situat la o altitudine de 1289 metri se află în Cheile Vidra pe râul Lotru, la 30 de kilometri de staţiunea Voineasa şi este cea mai importantă amenajare de pe râul Lotru, având o putere de 510 MW.

Barajul Siriu

Barajul Siriu este un baraj de pământ a cărui rol este de a alimenta cu apa potabilă localităţiile din aval pe lângă producerea de energie electrică, rolul industrial şi de apărare împotriva inundaţiilor.

Barajul Zetea

Barajul Zetea a fost ridicat pe cursurile unite ale râurilor Târnava-Mare–Sicasău. Barajul se află într-o zonă împădurită deosebit de frumoasă, râul Târnava fiind cel mai important din regiunea Odorheiului Secuiesc.

Barajul Secu

Barajul Secu a fost ridicat pe cursul râului Bârzava şi a fost dat în exploatare în anul 1963 fiind un baraj pe contraforţi, primul din România cu fund de roci stâncoase cu o înălţime de 41 de metri şi lungimea coronamentului de 136 metri.

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru a fost construit pe râul Argeş într-un decor mirific. La momentul inaugurării barajul a fost pe locul 9 în topul celor mai înalte baraje ale lumii, având înaltimea de 166,60 metri şi lungimea de 305 metri şi este traversat de 9 galerii orizontale interioare.

Barajul Râușor

Barajul Râuşor se află într-o zona superba pe Raul Targului la 12 km de Campulung, intr-o zona pitoreasca si cu multe avantaje pentru turisti.

Barajul Bicaz

Barajul Bicaz care poartă denumirea de Izvorul Muntelui este al doilea baraj ca greutate de pe râurile interioare din România.

Barajul Stânca Costeşti

Barajul Stânca-Costeşti ridicat într-un colţ de rai este o adevărată minune a ingineriei româneşti şi se găseşte pe râul Prut, chiar la graniţa dintre România şi Republica Moldova.

Barajul Păltinul

Situat într-o zonă deosebit de frumoasă pe Valea Doftanei în cheile numite "La Tocile", barajul Păltinu oferă turiştilor o panoramă deosebită.

Total: 13 1 2