Turism
RomaniaValea Oltului → Cascada

Cascada in Valea Oltului

Cascada Săritoarea Ieduţului

Într-un cadru natural deosebit de pitoresc oferit de ferigile uriaşe , brazii, pajiştile şi poienile din munţii Bihorului, pe drumul de acces Stâna de Vale-Coada Lacului Leşu urmând o potecuţă marcată se găseşte cascada Săritoarea Ieduţului care îşi face simţită prezenţa prin zgomotul produs de căderea apei.

Cascada Răchiţele. Cascada Vălul Miresei

Cascada Răchiţele situată pe Valea Stânciului este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Purtând de asemena denumirea de Vălul Miresei, cascada se află într-o zonă montană foarte frumoasă în partea de est a Masivului Vlădeasa care este formată din creste cu formă de chei.

Cascada Lolaia

Cascada Lolaia se găsește în munții Retezat, bijuteria arcului carpatic. Semeți, sălbatici, aceștia se impun cu vârfurile lor ascuțite și străjuiesc zarea.

Cascada Moara Dracului

Dintotdeauna cascadele prin fascinante căderi de apă au impresionat şi uimit prin frumuseţea lor oferind senzaţii de neuitat. Cascada Moara Dracului se găseşte într-un cadru deosebit de pitoresc pe partea dreaptă a munţilor Vlădeasa pe râul cu acelaşi nume.

Cascada Oşelu

Cascada Oşelu se află în Valea Oşelu, iar peinsajul oferit turiştilor este unul spectaculos datorită diversităţii de chei, cascade şi afluenţi ce aşteaptă să fie descoperite de iubitorii de natură.