Turism
RomaniaValea Oltului → Pestera

Pestera in Valea Oltului

Peștera Jgheabul lui Zalion

Peștera Jgheabul lui Zalion este considerataă a fi cea mai dificilă peștera din România și totodata cea mai denivelată, aacest fapt aducând un plus de spectaculos.

Peștera Popovăț

Peștera Popovăț cunoscută și sub numele de Megiurca din Cheile Carașului din munții Aninei a fost descoperită în 1890 în timpul unei dinamitări când s-a deschis o intrare în peșteră.

Peștera Tecuri

Peștera Tecuri este o peșteră aflată în Hunedoara, impresionând prin structura stalagmitelor remarcându-se printre cele de acest gen din România.

Peștera Puciosului

Denumirea de peștera Puciosului provine de la emanațiile puternice de gaze din această peșteră în urma unor erupții vulcanice. Însă tocmai acest lucru îi conferă un statut aparte printre peșterile din România.

Peștera Buhui

La intrarea în cadrul Ocolului Silvic Anina pe teritoriul localității cu același nume se află Peștera Buhui. Aceasta se află în Valea Buhui pe Dealul Culmea Urșilor și este peștera cu cel mai lung traseu de apă subteran din Banat.

Peștera Cloșani

Peștera Cloșani, cuib de legende amintite de bătrânii satului și loc de refugiu pentru revoluționarii lui Tudor Vladimirescu, aceasta a fost săpată de apele râului Motru care s-a strecurat printre crăpăturile din calcar și asa de-a lungul vremiii apa a săpat galerii.

Peștera Râșnoavei

Aproape de orașul Râșnov, oraș istoric și încărcat de legende se află ascunsă și peștera Râșnoavei. Nimic spectaculos nu-i remarcă poziția, doar o gaură într-o stâncă îndeamnă curioșii răsplătindu-i pe cei curajoși cu o adevarată aventură.

Peştera din Valea Rea

Peştera din Valea Rea este considerată a fi atât una din cele mai mari peşteri din România, cât şi una din peşterile cele mai frumoase şi dificil de parcurs în care de altfel e adăpostită cea mai mare cascadă subterană din România.

Peştera cu apă

Peştera cu Apă de la Bulz situată la 336 metri altitudine reprezintă exurgenţa apelor din Depresiunea Ponoare şi peşterea Ponor Săncuţa, aceastea formează unul dintre cele mai impresionante sisteme carstice din munţii Pădurea Craiului.

Peştera care plânge. Peştera Polovragi

Peştera Polovragi sau peştera care plânge se găseşte în Oltenia pe teritoriul comunei Polovragi şi este o peşteră deosebit de interesantă din punct de vedere geomorfologic şi peisagistic.

Total: 15 1 2