Turism
RomaniaValea Oltului → Balneo

Balneo in Valea Oltului

Stațiunea balneoclimaterică Sângeorgiu de Mureș

Cunoscută pentru proprietățile benefice asupra sănătății oferite de apele termale, acestea sunt recunoscute drept un panaceu natural al celor ce suferă de probleme de ordin medical. Apele sărate termale din stațiunea balneoclimaterică Sângeorgiu de Mureș tratează astfel de afecțiuni încă din 1880, nămolul termal de aici fiind recunoscut la nivel național.

Stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru

Stațiunea Sărata Monteoru este recunoscută pentru apele termale bogate în proprietăți curative, tratamentele cu nămol având beneficii multiple pentru problemele de ordin medical. În această stațiunea însă nu doar apele termale ajută corpul să se refacă ci și liniștea insuflată de peisajul creat parcă pentru a oferi o oază de vitalitate.

Stațiunea balneo Lipova

Recunoscute pentru beneficiile aduse asupra sănătății apele termale constituie un remediu popular pentru tratamentul multiplelor afecțuni medicale. Stațiunea balneo Lipova invită astfel prin tratamentele cu apă termală la un sejur de relaxare și binefacere fiind o prezență activă în rândul celor ce vor să prevină sau să vindece o afecțiune.

Stațiunea turistică Durău

Stațiunea turistică Durău una dintre cele mai importante din România se află la poalele munților Ceahlău într-o zonă deosebit de frumoasă. Situată într-o poiană însorită stațiunea Durău este un popas de excepție fiind o locație foarte cautată de turiști.

Stațiunea balneoclimaterică Băile Jigodin

Situată în județul Harghita, Băile Jigodin este o localitate ce a devenit stațiune balneoclimaterică datorită izvoarelor minerale de aici, calde și reci, cunoscute de către localnici încă din vremuri îndepărtate.

Stațiunea Malnaș Băi

Stațiunea Malnaș Băi se află în judetul Covasna în Defileul Oltului la 22 km de Sfântul Gheorghe între munții Baraoltului și munții Bodocului.

Stațiunea Ocna Șugatag

Situată în Depresiunea Maramureș la o altitudine de 490 metri la poalele munților vulcanici Tibles, Ocna Șugatag este o stațiune balneoclimaterică recunoscută în țară și în străinătate.

Stațiunea Sângeorgiu de Mureș

Frumoasa stațiune Sângeorgiu de Mureș se găsește aproape de orașul Târgu-Mureș la o altitudne de 320 metri și este una dintre cele mai moderne și frumoase atracții din turismul național.

Stațiunea Biborțeni

În apropierea localității Baraolt, într-o zonă foarte frumoasă se află o adevărată minune a naturii, stațiunea balneoclimaterică Biborțeni.

Statiunea Balneo Calimanesti Caciulata

Indicatii terapeutice: Afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice); afectiuni hepatobiliare (diskinezii biliare, colecistite cronice, tulburari post operatorii ale ficatului;