Turism
RomaniaAradBalneo → Stațiunea balneo Lipova

Stațiunea balneo Lipova - Arad


Recunoscute pentru beneficiile aduse asupra sănătății apele termale constituie un remediu popular pentru tratamentul multiplelor afecțuni medicale. Stațiunea balneo Lipova invită astfel prin tratamentele cu apă termală la un sejur de relaxare și binefacere fiind o prezență activă în rândul celor ce vor să prevină sau să vindece o afecțiune.

Stațiunea balneo Lipova se găsește pe râul Sistarovăț la 3 kilometri distanță de centrul orașului Lipova, localitatea fiind cunoscută din timpuri foarte vechi, chiar și pe vremea otomanilor.

Apele termale din această stațiune sunt recomandate în afecțiuni ale tubului digestiv, afecțiuni cardiovasculare, în tulburări endocrine, afecțiuni ale căilor urinare și altele.

Stațiunea Lipova aflată la o altitudine de 138 metri într-o regiune păduroasă este renumită datorită apelor minerale de aici descoperite in anul 1818 din intamplare de catre niste pastori.

După descoperire locul cu ape minerale a fost împrejmuit și s-a pornit ridicarea de construcții în vederea unei stațiuni.
Prin anii 1930 această stațiune era foarte căutată pentru băile în apa termală și tot în jurul acestei perioade s-a pormit îmbutelierea și comercializarea apei minerale de Lipova pentru cure interne.

În prezent stațiunea balneo Lipova numită și "Perla Văii Mureșului" dispune de condiții de cazare și tratament dintre cele mai moderne și de asemenea dispune de locuri de campare pentru cei ce doresc să doarmă la cort.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: