Turism
RomaniaBistrita NasaudTuristica → Stațiunea Pasul Tihuța

Stațiunea Pasul Tihuța - Bistrita Nasaud

Pasul Tihuța, o importantă zonă de acces, se găsește într-o zonă deosebit de frumoasă fiind situat pe valea Bistriței la granița dintre județele Bistrița- Năsăud și Suceava.

Pasul acesta ce șerpuiește printre munții împăduriți se află printre cele mai dificile trecători montane din Europa și a fost din timpuri foarte vechi calea de legătură dintre Moldova și Transilvania pe care țăranii români o cunoșteau foarte bine, cu toate ascunzișurile ei, chiar dacă pe atunci Pasul Tihuța era o cărare străbătută doar cu piciorul sau căruța, până în prezent când Pasul Tihuța este drum național.

Totodată aici se află stațiunea turistică Piatra Fântânele, iar în satul cu același nume se află o mănăstire de măicuțe în curtea căreia a fost montată nu demult o cruce înaltă de 30 de metri foarte frumoasă.

De asemenea in Pasul Tihuta se afla celebrul castel Dracula din romanul cu acelasi nume al lui Bram Stoker care poate fi vazut chiar de pe sosea.

Pasul Tihuta se afla la o altitudine de 1227 metri si se intinde pe o lungime de 35 km oferind celor sositi aici o panorama deosebita, iar iarna 3 partii de schi cu grad de dificultate usor ofera incepatorilor si celor mai avansati schiori posibilitatea de a invata sa schieze sau sa isi imbunatateasca performantele.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: