Turism
RomaniaBuzauBalneo → Stațiunea balneoclimaterică Sângeorgiu de Mureș

Stațiunea balneoclimaterică Sângeorgiu de Mureș - Buzau

Cunoscută pentru proprietățile benefice asupra sănătății oferite de apele termale, acestea sunt recunoscute drept un panaceu natural al celor ce suferă de probleme de ordin medical.
Apele sărate termale din stațiunea balneoclimaterică Sângeorgiu de Mureș tratează astfel de afecțiuni încă din 1880, nămolul termal de aici fiind recunoscut la nivel național.

Stațiunea balneoclimaterică Sângeorgiu de Mureș cunoscută încă de prin 1880 pentru apele sărate și nămolul mineral însă pe atunci cunoscute sub denumirea de Fântânile Sărate sau Gropi.

Proprietarul locului de atunci baronul Csete Bela a fost primul proprietar al băilor de prin 1880 când localnicii veneau practic la o groapă amenajată lângă un izvor ale cărui ape sărate mereu izvorau din pământ.

Când și-a dat seama de binefacerile apelor de pe pământul său acesta a dezvoltat Gropile Sărate cum le numiseră localnicii pe atunci, transformându-le într-o stațiune care avea deja unele îmbunătățiri.

Prima sondă s-a forat în anul 1912 în timp ce se căuta gaz metan dar în locul acestuia a tâșnit apa sărată. Apele sărate din această stațiune sunt cunoscute ca având în componența lor iodul, atât de necesar sănătății omului.

Pe lângă iod apele sărate minerale din Sângerorgiu de Mureș mai conțin magneziu, calciu, potasiu, azotați și sunt deosebit de căutate pentru tratarea bolilor reumatismale de diferite forme, în bolile neurologice, în bolile genitourinare și de asemenea sunt foarte utilizate pentru tratarea scoliozelor la copii, în amigdalite, faringite, bronșite și polipi.

Nămolul mineral din stațiune este de asemenea utilizat cu deosebit succes în bolile reumatice, ginecologice și dermatologice.

În stațiunea Sângeorgiu de Mureș ce se găsește la doar trei kilometri de municipiul Târgu Mureș posibilitățile de cazare sunt deosebite, unele dintre hoteluri având bază proprie de tratament.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: