Turism
RomaniaBuzauBalneo → Stațiunea Sângeorgiu de Mureș

Stațiunea Sângeorgiu de Mureș - Buzau

Frumoasa stațiune Sângeorgiu de Mureș se găsește aproape de orașul Târgu-Mureș la o altitudne de 320 metri și este una dintre cele mai moderne și frumoase atracții din turismul național.

Apele din stațiunea Sângeorgiu de Mureș erau cunoscute de localnici din vremuri îndepărtate însă primul bazin pentru băi sărate a fost amenajat în anul 1880 și prima documentare a acestor băi a apărut în anul 1900 când aici se aflau deja 2 bazine pentru băi, un restaurant și cabine.

Stațiunea Sângeorgiu de Mureș este o stațiune balneară care beneficiază de ape minerale sărate și de nămol mineral terapeutic utilizate în tratarea multor boli cu afecțiuni reumatismale, ginecologice, ale sistemului nervos, afecțiuni endocrine și de asemenea a bolilor asociate.

Tratamentele efectuate aici se pot face sub diferite forme în băi, hidroterapie, aerosoli, reflexoterapie.


Apele din stațiunea Sângeorgiu de Mureș mai sunt numite fântâna tinereții datorită proprietăților deosebite pe care le au. Astfel pe lângă magneziu, potasiu, azotati, aceste ape au o concentrație foarte mare de iod având proprietăți terapeutice deosebite.

Stațiunea Sângeorgiu de Mureș beneficiază de posibilități de cazare moderne și de asemenea de bază de tratament permanentă iar turiștii și pacienții sosiți aici pot vizita rezervația naturală “Stejarii seculari de la Sângeorgiu de Mureș”.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: