Obiective turistice din Ialomita

Manastirea Sfintii Voievozi

Manastire

Biserica actuala dateaza din anul 1848, fiind ridicata pe structura vechii ctitorii a lui Matei Basarab, de catre egumenul Gavriil din Smirna (azi Izmir - Turcia). Zidul de incinta dateaza din sec. al XVII-lea, cu unele modificari din sec. al XIX-lea.

Muzeul Agriculturii

Muzeu

Amplasat la intrarea dinspre Urziceni a municipiului Slobozia, inconjurat de unul dintre cele mai frumoase si bine intretinute parcuri din localitate, este singurul muzeu cu acest profil din tara, singurul muzeu care arein patrimoniu o biserica de lemn (monument istoric si de arhitecturã, sec. XVIII)

Statiunea Balneo Amara

Balneo

Indicatii terapeutice:
Afectiuni ale aparatului locomotor: reumatisme degenerative, reumatisme articulare si inflamatorii, afectiuni post-traumatice, afectiuni neurologie periferice; sechele post-traumatice (dupa operatii pe articulatii, pe muschi sau pe oase, dupa entorse sau fracturi); afectiuni ginecologice (sterilitate); afectiuni asociate (dermatologice - psoriazis, endocrine, boli profesionale).

Manastirea Balaciu

Manastire

Ctitorita in 1750 de Frigore II Ghica. A fost desfiintata in anul 1961, chiar in saptamana patimilor, ramanand in parasire pana s-au distrus toate chiliile, iar biserica a ajuns o ruina in mijlocul campului. S-a reinfiintat in 1990, cand au inceput si lucrarile de restaurare a bisericii

Rezervatie arheologica

Rezervatie

Vestigiile unei asezari deschise de bordeie, datand din sec. VIII-XI, apartinand populatiei autohtone, cu un bogat inventar de ceramica, constituind o cultura caracteristica denumita - Cultura Dridu, raspandita pe o arie larga a teritoriului Romaniei.

Muzeul Agriculturii

Muzeu

Profil: stiinta si tehnica, colectii de masini si unelte agricole traditionale.

Muzeul Judetean

Muzeu

Profil: arheologie, istorie, arta si etnografie. Sunt expuse colectii ce înfatiseaza istoria locala, vestigii arheologice, neolitice, geto-dacice, obiecte care vorbesc despre cultura si ocupatiile ialomitene.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica

Biserica a fost construita in anul 1778 de Pana Filipescu si restaurata in anul 1862.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica

Biserica a fost construita în anul 1828

Biserica Mucenic Procopie

Biserica

Biserica a fost construita în anul 1641, ctitor fiind Matei Basarab.