Turism
RomaniaMaramuresOcna SugatagBalneo → Stațiunea Ocna Șugatag

Stațiunea Ocna Șugatag - Ocna Sugatag

Situată în Depresiunea Maramureș la o altitudine de 490 metri la poalele munților vulcanici Tibles, Ocna Șugatag este o stațiune balneoclimaterică recunoscută în țară și în străinătate.

Recunoscută în mod oficial încă de prin 1360, Ocna Șugatag există parcă din cele mai vechi timpuri, deoarece ocna de sare în perimetrul căreia s-au găsit monede de aur și argint datând de pe vremea romanilor.

Când galeriile din ocnă s-au prăbușit la inceputul anilor 1900, acestea au scos la suprafața un ochi de apă sărată și caldă, iar mai târziu prin prăbușirea tavanului unei mine s-au format lacuri de apă sărată unde cu trecerea timpului tot mai mulți localnici veneau pentru a face baie beneficiind totodată de efectele apelor calde și sărate.

Ulterior această baie s-a mărit ajungând să fie o stațiune balneo-climaterică foarte renumită. Apele minerale calde de la Ocna Șugatag sunt clorurosodice concentrate care însoțite de un bioclimat sedativ de cruțare au efecte deosebit de bune asupra organismului ajutându-l să se refacă.

Aici se tratează afecțiuni reumatismale de diferite tipuri, afecțiuni ginecologice și neurologice periferice și afecțiuni post-traumatice în cure externe în băi calde, hidroterapie, electroterapie și băi reci.

Cazarea în stațiunea Ocna Șugatag este deosebită prin hotelurile și motelurile moderne care pe lângă cazare dispun și de baze de tratament dintre cele mai moderne.

În satele ce aparțin de Ocna Sugatag se desfășoară sărbători anuale ce amintesc de vechile tradiții astfel, în satele din jur se desfășoară “Jocul la Sopru”, are loc în Hoteni Tabăra socială de pictură, iar “Tânjaua de la Hoteni”din 18 mai este o altă sărbătoare tradițională unde numeroși turiști romani și străini vin să se bucure împreună cu localnicii de vechile tradiții păstrate cu sfințenie.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: