Turism
RomaniaMarea Neagra → Pagina 3

Marea Neagra

Cetatea Păgânilor

Cetatea Păgânilor a fost ultimul bastion al păgânilor din secolul al XIII-lea și a fost inspirație pentru scriitorul maghiar Iokai Mor în romanul cetatea Balvanyos.

Stațiunea Stâna de Vale

Stațiunea Stâna de Vale este una dintre cele mai frumoase și renumite stațiuni turistice din România. Situată în munții Vlădeasa, într-un peisaj deosebit de frumos la o altitudine de 1100 m în mijlocul pădurilor de brazi, stațiunea este un loc foarte potrivit pentru petrecerea concediului de odihnă și refacerea săătății.

Mănăstirea Bucovăț

Mănăstirea Bucovăț este o biserică străveche ce a rămas neschimbată în ciuda trecerii timpului, zidurile acestei mănăstiri existând încă din timpul Primului Război Mondial. Caracterul de unicitate al acestui locaș de cult îl dă pictura Zodiacul, o pictură ce reprezintă fiecare zi din an cu sfântul respectiv acelei zile.

Casa Memorială Liviu Rebreanu

Pe Argeș în jos, Pe un mal frumos …așa începe renumita baladă românească "Miorița" descriind frumusețea plaiurilor românești. Marele romancier Liviu Rebreanu nu putea să găsească un loc mai frumos pentru a–și scrie marele opere decăt în acest sat ale cărui dealuri scriitorul le-a colindat în plimbările sale și care au fost pentru scriitor uneori sursa de inspirație.

Mănăstirea Celik Dere

Printre multele lăcașuri de pelerinaj din Dobrogea, mănăstirea Celik Dere are un loc aparte. Ridicată in secolul XIX cu aprobarea sultanului Abdul Medgid care stăpânea pe aceea vreme aici, de către călugari romani și ruși care veneau de la Muntele Athos, mănăstirea a fost înălțată pe locul cimitirului de astăzi.

Mănăstirea Cetățuia

Ctitorită de Gheorghe Duca după modelul mănăstirii Trei Ierarhi, mănăstirea Cetățuia reprezintă un loc aparte de pelerinaj, cucerind vizitatorul prin simplitate, armonia arhitecturii și pacea ce o inspiră acest lăcaș sfânt.

Mănăstirea Căldărușani

Loc de cult de mare însemnătate, mănăstirea Căldărușani se află lângă lacul Căldărușani umplând liniștea naturii cu solemnitatea rugăciunii ce se revarsă în asfințit făcând din această mănăstire unul din locașurile de cult de o frumusețe arhitecturală deosebită din România.

Mănăstirea Cisterciana

Mănăstirea Cisterciana este o mănăstire cu tradiție din Transilvania atât ca importanță cât și ca vechime, unele aspecte arhitecturale ale mănăstirii fiind construite de arhitecți francezi.

Mănăstirea Comana

Mănăstirea Comana este un locaș de rugăciune cu hramul Sfântului Nicolae fiind înconjurată de un peisaj natural fabulos ce contrastează cu aspectul de fortăreață al acestei mănăstiri.

Mănăstirea Cocoș

La poalele dealului Cocoșului din județul Tulcea, într-un loc singuratic împrejmuit de păduri de tei, se află mănăstirea Cocoș. Ctitorită în anul 1841, mănăstirea Cocoș este centrul spiritual al românilor din Dobrogea. Se spune că demult, de pe acest deal, s-ar fi auzit cântatul unui cocoș și o bătaie de toacă, motiv pentru care s-a dat denumirea mănăstirii.

Total: 110 1 2 3 4 5