Turism
RomaniaMarea Neagra → Pagina 4

Marea Neagra

Rezervația Izvorul Albastru al Izei

Frumoasa zonă a Maramureșului este plină de minuni, unele ale naturii, iar altele lucrate de mâna omului, printre frumusețile naturale din această regiune aflându-se și rezervația Izvorul Albastru al Izei.

Mănăstirea Cosula

Mănăstirea Cosula din Botoşani este un lăcaş de rugăciune de o importanţă semnificativă datorită celor 372 de documnente, printre care cele mai de seamă sunt Istoriile lui Herodot, depuse la Academia Română.

Rezervația Piatra Rea

Rezervația Piatra Rea ascunde frumuseți nebănuite, iar orice turist în căutarea spectaculosului florei alpine poate spera la o călătorie la doar câteva minute distanță de stațiunea Borșa.

Mănăstirea Cotmeana

Despre mănăstirea Cotmeana se spune că ar putea fi chiar cea mai veche mănăstire din Țara Românească.

Mănăstirea Dobrovăț

Mănăstirea Dobrovăț este un lăcaș de rugăciune și regăsire a liniștii. Mănăstirea din Iași este o construcție impunătoare, istoria acesteia, de la Ștefan cel Mare până la Regele Carol I maschează nenumăratele cotropiri cărora zidurile mănăstirii le-a făcut față pentru ca astăzi, semeață, să fie cufundată în peisajul natural, firesc al Iașului.

Mănăstirea Franciscană

Mănăstirea Franciscană reprezintă un obiectiv turistic de o importanță aparte. Construită de călugării franciscani în 1444 și fiind restaurată abia în 1721, lăcașul de cult din Mediaș a așteptat peste ani credincioșii sfidând timpul sub egida icoanei care slăvește acest loc, Sfânta Fecioară cu pruncul.

Peștera Jgheabul lui Zalion

Peștera Jgheabul lui Zalion este considerataă a fi cea mai dificilă peștera din România și totodata cea mai denivelată, aacest fapt aducând un plus de spectaculos.

Manastirea Dragomirna

Mănăstirea Dragomirna este o mănăstire din județul Suceava, ce se află în comuna Mitocu Dragomirnei. Istoria locului de la o bisericuță până la construcția impunătoare a mănăstirii de astăzi, suprinde în mod plăcut turiștii în căutare de liniște sufletească și relaxare.

Peștera Popovăț

Peștera Popovăț cunoscută și sub numele de Megiurca din Cheile Carașului din munții Aninei a fost descoperită în 1890 în timpul unei dinamitări când s-a deschis o intrare în peșteră.

Peștera Tecuri

Peștera Tecuri este o peșteră aflată în Hunedoara, impresionând prin structura stalagmitelor remarcându-se printre cele de acest gen din România.

Total: 110 2 3 4 5 6