Turism
RomaniaMehedintiPestera → Peștera Cloșani

Peștera Cloșani - Mehedinti

Peștera Cloșani, cuib de legende amintite de bătrânii satului și loc de refugiu pentru revoluționarii lui Tudor Vladimirescu, aceasta a fost săpată de apele râului Motru care s-a strecurat printre crăpăturile din calcar și asa de-a lungul vremiii apa a săpat galerii.

Ulterior, apele râului s-au retras, iar ploile și zăpezile topite au împodobit peștera Cloșani cu forme geometrice de cristal a căror frumusețe numai poeții ar putea să o descrie în cuvinte.

Frumoasele stalagmite, coloane, oglinzi, draperii ale căror falduri scot printr-o ciocnire ușoară sunete nemaiauzite, toate acestea te poartă cu gândul într-o lume de basm.

Frumoasa Peșteră Cloșani se găsește la o altitudine de 440m. Aceasta are o lungime de 1100m și o singură deschidere, având doua galerii. Deschiderea peșterii are aproximativ 2m și face accesul într-un adevărat paradis subteran.

În peștera Cloșani se găsesc peste 70 de specii de animale acvatice și terestre microscopice vii care sunt studiate în laboratorul biospeologic deschis aici pentru cercetări. Astfel peștera este o escapadă din cotidian regăsindu-se o nuanță de simplitate și frumusețe în peisajul și flora acestor locuri.
Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: