Turism
Romania → Alba

Alba

Barajul Tău

Pe acelaşi Drum al Regelui, după câţiva kilometri se ajunge la barajul Tău, loc în care peinsajul este de-a dreptul fabulos. Bazinul râului Sebeş, unde e situat barajul fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din România.

Cetatea de la Petresti

Cetatea Petreşti construită de saşi este o cetate medievală cu caracter istoric la care saşii din întreaga Românie se întorc pentru a celebra trecut lor din zona Alba Iulia. Este situată la ieşirea din localitatea Petreşti lângă râul Sebeş.

Peştera Pojarul Politei

Pestera Pojarul Politei este considerata a fi printre cele mai frumoase pesteri din Romania, fiind si printre cele mai bogate in concretiuni astfel incat formatiunile nu numai ca sunt numeroase dar sunt totodată foarte variate.

Pestera Hodobana

Pestera Hodobana se gaseste in judetul Alba, comuna Arieseni, satul Hodobana. Pestera Hodobana este o pestera activa ce a fost descoperita in anul 1979. Desi are un traseu dificil spectaculosul pesterii reprezinta o aventura ravnita de orice turist.

Pestera Huda lui Papara

Pestera Huda lui Papara localizata in muntii Trascau este recunoscut drept cea mai veche din Europa. Una din legendele locale atestand ca Herodot ar fi locuit in aceasta pestera vreme de 4 ani si inainte de acesta chiar si omul de Neanderthal.

Cheile Intregalde

Cheile Întregalde se găsesc în partea estica–centrală a munţilor Trascău, declarate Rezervaţie Naturală Geologică. Aici se găseşte un relief deosebit de frumos cu portaluri, turnuri, conuri de grohotiş şi de asemenea multe plante ocrotite de lege cum ar fi floarea de colţ, floarea reginei, plante care cresc aici la o altitudine de 600 de metri.

Cheile Glodului

Cheile Glodului sunt o rezervatie naturala complexa fiind situate la limita dintre judetele Alba si Hunedoara in partea de sud-est a muntilor Sanijei, subdiviziune a muntilor Metaliferi. Aici se gasesc de asemenea trei pesteri: Pestera Feciorilor, Pestera cu doua guri, Pestera Zidita, astfel desi traseul este anevoios, el e in aceeasi masura spectaculos.

Pestera Poarta Zmeilor

Pestera Poarta Zmeilor a fost desemnata drept cea mai veche pestera din muntii Trascau, diversitatea formatiunilor din cadrul pesterii oferindu-i caracterul de unicitate.

Pestera Scarisoara

Pestera Scarisoara situata in Romania, judetul Alba, comuna Garda de Sus este cea mai mare pestera cu gheata din Romania si al doilea ghetar subteran ca marime din lume, avand ca varsta peste 3000 de ani.

Total: 42 1 2 3