Turism
RomaniaAlbaGlodChei → Cheile Glodului

Cheile Glodului - Glod

Cheile Glodului sunt o rezervatie naturala complexa fiind situate la limita dintre judetele Alba si Hunedoara in partea de sud-est a muntilor Sanijei, subdiviziune a muntilor Metaliferi. Aici se gasesc de asemenea trei pesteri: Pestera Feciorilor, Pestera cu doua guri, Pestera Zidita, astfel desi traseul este anevoios, el e in aceeasi masura spectaculos.

Cheile Glodului sunt o rezervatie naturala complexa fiind situate la limita dintre judetele Alba si Hunedoara in partea de sud-est a muntilor Sanijei, subdiviziune a muntilor Metaliferi, urmand cursul paraului Ardeu, la o altitudine variabila, de la 712 metri la 450 metri.

Rezervatia Cheile Glodului totalizeaza 155 de ha, iar cheile Glodului au varsta jurasica. Ele au fost taiate in calcar de ape, vant si ploi dand nastere la un relief pitoresc prezentand doline, vai carstice, abrupturi, tarcuri, creste.

Se gasesc aici si si trei pesteri: Pestera Feciorilor, Pestera cu doua guri, Pestera Zidita, Paraul Glodului ce trece prin chei pe o lungime de 2,25 metri.

In zona cheilor Glodului predomina padurile de fag si gorun care se intrepatrund cu suprafete de ierburi, arbusti, faneata, pajisti de stancarie calcaroasa. In zona se gasesc rar si vipere cu corn, uneori potecile sunt inguste si traseul este dificil, dar cu atat mai mult uimeste prin salbaticia sa.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: