Turism
RomaniaArgesCostestiManastire → Mănăstirea Bistrița

Mănăstirea Bistrița - Costesti

Manastirea Bistrita cu hramul Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai reprezentative monumente istorice din judetul Valcea si din Romania.

Mănăstirea Bistrița a fost ridicată în jurul anului 1490 de către boierii craiovești, iar în anul 1497 la mănăstirea Bistrița au fost aduse de la Constantinopol de către banul Barbu Craiovescu moaștele Sfântul Grigorie Decapolitul.

În această mănăstire a fost tipărit "Liturghierul Slavon al călugărului Macarie și tot aici a fost redactat primul act mănăstiresc în limba română.

De-a lungul vremii mănăstirea Bistrița a fost înzestrată de domnitori și boieri cu odoare, în anul 1683 domnitorul Constantin Brâncoveanu dăruind mănăstirea Bistrița cu un policandru deosebit de frumos lucrat la Viena.

Deși pentru o perioadă regimul comunist a desființat mănăstirea Bistrița, după căderea acestuia mănăstirea și-a redeshis porțile.

În prezent la mănăstire există obște de măicuțe care trăiesc viața de rugăciune și primesc vizitatori. În complexul monahal de la mănăstirea Bistrița se pot desfășura și evenimente de natură cultural religioasă.

Cei ce vizitează frumoasa mănăstire Bistrița pot vizita de asemenea peștera Liliecilor care se găsește chiar în spatele mănăstirii și care era pe vremea turcilor loc de refugiu pentru călugări și localnici împreună cu Schitul Păpușa care se găsește în apropiere.
Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: