Turism
RomaniaArgesDambovicioaraPestera → Pestera Dambovicioara

Pestera Dambovicioara - Dambovicioara

Pestera Dambovicioara este considerata a fi una din cele mai importante popasuri din cheile Dambovicioarei, partial accesibila turistilor.

author: gabiavram

Photos provided by Panoramio are under the copyright of their owners

Pestera Dambovicioara se afla la aproximativ 1 kilometru de satul Dambovicioara pe malul stang al paraului Dambovicioara, in sudul Muntilor Piatra Craiului.

Prima mentionare despre aceasta pestera s-a aflat in anul 1767 la Cluj in lucrarea "Mineralogia magni Principatus Transsilvaniae a lui Fridvalsky". Pestera Dambovicioara are 555 metri lungime din care doar 244 metri sunt accesibili turistilor, este o pestera cu temperaturi de 11-12 grade care are o galerie principala la inceput lata, dar care apoi se ingusteaza.

Pestera Dambovicioara s-a format in zona castica a culoarului Rucar-Bran datorita eroziunii provocate de-a lungul vremii de apele Dambovicioarei. Aceasta pestera are un relief de suprafata: stanci ascutite, pereti verticali, turnuri.

Pestera Dambovicioara este cea mai importanta dintre cheile Dambovicioarei situata intr-o zona deosebit de pitoreasca cu repezisuri si mici cascade.

Link-uri utile recomandate de utilizatori:

Propune si tu un link util: